Meelsoorten

Graan, meel & bloem

Korenmolen de Zandhaas(*)
Wüstelaan 83
2071 AE Santpoort-Noord
Tel: 023 539 1793
Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

De korenmolen dateerd uit 1779 en er wordt, met behulp van windkracht, tussen molenstenen op authentieke wijze graan gemalen. De meel- & bloemsoorten, gemalen door molenaar Jos, zijn pure producten van een hoge kwaliteit en bevatten dus geen broodverbeteraars of andere onnodige toevoegingen.

(*) tarwe, spelt, emmer, rogge, kamut, boekweit, haver, kikkererwtenmeel, rijstemeel.

De overige (glutenvrije) meel/bloem soorten haal ik bij de plaatselijk natuurvoedingswinkels, zoals Arteka, EkoPlaza of in de toko: Amazing Oriental, online bij De Zuidmolen.

Meelsoorten

De soort waarvan de tekst dik gedrukt is, staat al op mijn website. De overige soorten volgen op een later tijdstip. Klik op de tekst om naar het bijbehorende artikel te gaan.

Meel & Bloem mét gluten

 

Alles over:

 

Meel & Bloem glutenvrij

(glutenvrij mits onder de juiste omstandigheden geteeld, verwerkt & verpakt!)

  • Aardappel – Solanum tuberosum
  • Amandel – Prunus dulcis
  • Amaranth – Amaranthus
  • Arrowroot – Maranta arundinacea
  • Boekweit – Fagopyrum esculentum
  • Cassave of Tapioca – Manihot esculenta
  • Chufa/aardamandel/tijgernoot – Cyperus esculentus (Cultuurvorm)
  • Gierst – Panicum miliaceum
  • Haver – Avena sativa
  • Hazelnoot – Corylus avellana
  • Hennep – Cannabis sativa
  • Kastanje (tamme) – Castanea sativa
  • Kikkererwt – Cicer arietinum
  • Kokos – Cocos nucifera
  • Lijnzaad – Linum usitatissimum
  • Mais – Zea mays subsp. mays
  • Quinoa – Chenopodium quinoa
  • Rijst – Oryza sativa
  • Sojaboon – Glycine max
  • Sorghum of Milo – Sorghum bicolor
  • Teff – Eragrostis tef
  • Walnoot – Juglans regia

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood