Chocolade ijs maken met 2 ingrediënten

Chocolade ijs maken met 2 ingrediënten

Zelf chocolade ijs maken met slechts 2 ingrediënten. Kan dat dan? Jazeker, meer heb je voor dit recept namelijk niet nodig. Deze ijskoude lekkernij bevat geen onnodige toevoegingen. Je kunt het zelfs zonder ijsmachine maken. Hoe tof is dat! Het werkt wel een stuk makkelijker wanneer je voor het pureren een foodprocessor of een staafmixer gebruikt. Zo krijg je ijs met de gewenste structuur. Heerlijk zacht en romig. Heb je geen keukenmachines? Prak de bananen dan gewoon met een vork fijn. Bananen die er niet meer zo aangenaam uitzien zijn heel geschikt om tot ijs te verwerken. Hoe meer bruine plekjes de schil heeft, hoe zoeter de banaan zal smaken. Dit chocolade ijs is puur natuur en dat maakt het tot een verantwoorde traktatie voor jong en oud. Het is bovendien zuivelvrij, glutenvrij en suikervrij.

Tip: Helaas is het chocolade ijs van banaan niet geschikt om er ijslolly’s van te maken. Het blijft te zacht. Ik heb het geprobeerd, maar dat was geen succes. Het ijs blijft niet aan het stokje zitten.

Er zijn 2 verschillende manieren om dit smakelijke ijs te bereiden. In het recept hieronder kun je lezen wat de mogelijkheden zijn.

 

Chocolade ijs maken met 2 ingrediënten

Dinsdag 27 juni 2017

Ingrediënten:

  • rijpe bananen, ca. 1 per persoon
  • cacaopoeder, ca. 1 el per banaan

Verder nog:

  • foodprocessor of staafmixer + mengkom
  • of een vork + bord (optioneel)
  • diepvriesbakje met deksel of kleine schaaltjes
  • plastic folie (optioneel)
  • siliconen spatel
  • mesje

 

Bereiding chocolade ijs met 2 ingrediënten

Zet alle benodigdheden klaar voordat je aan de slag gaat. dat werkt een stuk prettiger. Misschien ook handig om meteen alvast een plekje in de vriezer vrij te maken. Dan kun je het bakje straks sneller in de vriezer plaatsen.

Er zijn 2 verschillende manieren om dit heerlijke ijs te maken:

Verwijder de schil van de bananen. Snijd ze in kleinere stukken.

Optie 1: Doe ze vervolgens in de foodprocessor of in een mengkom. Pureer ze tot een egale massa. Hoe gladder de bananenpuree, hoe fijner je ijs.

Voeg nu de cacaopoeder toe en meng het goed door de bananenpuree.

Spatel of schep de bananenpuree in een diepvriesbakje of gebruik meerdere eenpersoons schaaltjes. Sluit de bakjes af met een deksel of een stukje plastic folie. Plaats ze nu voorzichtig in de vriezer. Na enkele uren is het ijs gereed.

Optie 2: Hier heb je wel een foodprocessor voor nodig! Doe de stukjes banaan in een diepvriesbakje of zakje en plaats het in de vriezer. Na enkele uren zijn de partjes banaan bevroren.

TIP: Vries meerdere bakjes of zakjes met banaan in. Zo heb je altijd een voorraadje in huis om snel een lekker ijsje te maken.

Voordeel van deze werkwijze is dat je met de uiteindelijk smaak nog kunt variëren.

Haal de bevroren stukjes banaan uit de vriezer en doe ze samen met de cacaopoeder (of een andere smaak) in de foodprocessor en mix er een egaal en gladde bananen-cacaopuree van. Serveer direct of plaats het eerst nog even terug in de vriezer.

Ik zeg proeven maar!

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van je ijs op social media met ons deelt, voorzien van de hashtag: #XBBROOD

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

 

One comment on “Chocolade ijs maken met 2 ingrediënten”

  1. Lida schreef:

    Rijpe bananen bevatten veel (koolhydraten) suiker des te rijper des te zoeter

Geef een reactie: