Pizzabodem maken

Pizzabodem maken

Pizzabodem maken

Meng eerst de droge ingrediënten voor de bodem, voeg dan de olijfolie en het water toe. Kneed dit ca. 5 minuten met een kneedmachine of 10 min. goed met de hand. Als het goed is ontstaat er nu een zeer elastisch deeg. Eventueel controleren door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel. (foto 1,2 & 3)

Laat het deeg dan 1 uur, in een licht ingevette en afgedekte kom, op kamertemperatuur in volume verdubbelen. (foto 4)

Verwarm de oven goed voor (met of zonder pizzasteen) op 230 á 240 graden.

(Maak intussen de groente schoon en snij deze in dunne plakken.)

Wanneer je pizzaplaten gebruikt, vet deze dan lichtjes in met wat boter of zonnebloemolie. Neem geen olijfolie, want dat krijg heel slecht van je bakblik af en blijft uiteindelijk een plakkerige laag.

Haal het deeg uit de kom, duw zachtjes wat lucht eruit (doorslaan) en verdeel het in twee gelijke stukken. Bol deze op en laat ze afgedekt nog 5 min. liggen. (foto 5 & 6)

Vorm van het deeg twee pizza’s en leg deze op de bakplaten. (foto 7,8 & 9)

—————> Ga nu hier dan verder:

 

Of wanneer je een ander type bodem wilt:

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood