Recepten

Je mag de recepten die op mijn blog en social media staan natuurlijk gebruiken om zelf in de keuken aan de slag te gaan, want daarom deel ik ze tenslotte ook met jullie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat je een afdruk van een recept maakt om tijdens het bakken naast je op het werkblad te leggen is geen probleem. Wat ik wel teleurstellend vind is dat er helaas toch nog personen & bedrijven zijn die het verschil tussen mijn en dijn niet kennen en er vrolijk op los knippen & plakken en dat vervolgens voor eigen gewin publiceren. Ze zijn even vergeten (of de stagiaire krijgt de schuld) dat er wel degelijk auteursrechten rusten op alles wat ik publiceer. Voor deze types dus nog een keer:

“Het is niet toegestaan om teksten, recepten en/of beeldmateriaal zonder mijn toestemming te vermenigvuldigen of kopiëren.”

Ik blog met veel plezier ondanks er veel van mijn schaarse vrije tijd in gaat zitten. Geld verdienen doe ik er niet mee, vandaar ik gewoon een part-time baan naast het bloggen heb. Sorry lieve koekenbakkers, maar soms moet ik mijn hart even luchten. Zullen we nu weer lekker aan de slag gaan? Ik zeg bakken maar!
**  = beginners
*** = gevorderden

Brood & Broodjes

Boekweit

Chufa

Durum (harde tarwe)

Eenkoorn (kleine spelt)

Emmer (oerspelt)

Haver

Kamut (harde tarwe)

Kastanje (tamme)

Ommelander (oergraan)

Rogge

Spelt

Tarwe

Teff

Overige meelsoorten

 

(Zuur)desem

Kookstuk / Tangzhong / Roug

Zoet brood

Hartig brood

Verstopte groentebrood (gistdeeg)

Glutenvrij brood

Recepten met ‘oud’ brood

 

Crackers & Wafels

 

Pizza & Pasta

 

Patisserie & co

Boekweit

Chufa

Emmer (oerspelt)

Havermout & -meel

Ommelander (oergraan)

Spelt

Tarwe

Zeeuwse (patent)bloem

Zelfrijzend bakmeel

Bladerdeeg (diepvries)

Glutenvrije baksels

Suikervrije baksels

IJs & co

 

Peulvruchten

 

Groente, fruit & kruiden

Soep

 

Inmaken / Conserveren / Drogen

Voedseldroger / dehydrator / oven

 

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood