De Zilveren Lepel Kookschool Pizza

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza a

Bijna elke Italië minnende hobbykok kent wel het kookboek De Zilveren Lepel. Het boek is al meer dan zestig jaar het best verkochte basiskookboek van de Italiaanse keuken. Zowel in Italië als ver daarbuiten. Het bevat niet alleen ruim 2000 authentieke Italiaanse recepten. Men leert ons ook meer over de gebruiken en geschiedenis van de Italianen. Voor de beginnende thuiskok is het grote boek van De Zilveren Lepel wellicht iets te overweldigend. Daarom heeft uitgeverij Spectrum nu drie overzichtelijke instapmodellen op de markt gebracht. Pizza, Pasta of Dolci. Met deze de leerzame kookschoolboekjes kan echt iedereen nu écht Italiaans leren koken. Een leuk cadeau voor studenten. Of geef het aan degene die op zichzelf gaan wonen. Je kunt natuurlijk ook gewoon jezelf ermee verwennen.

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza

Spectrum: “De Zilveren Lepel Kookschool Pizza. Het boek bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s, calzones, foccacia’s en hartige taarten.”

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza g

Even wachten …. PIZZA!

‘De Zilveren Lepel Kookschool Pizza’ bevat ruim heerlijke 75 recepten voor authentieke Italiaanse baksels. Ik was heel erg verrast dat het boek ook allerlei andere lekkernijen staan. Denk dan aan pizza’s, calzones, foccacia’s en zelfs hartige taarten. Voor veel gerechten heb je een zelfgemaakt basisdeeg nodig. Maar er wordt ook gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt. Aan de hand van stap-voor-stap foto’s leer je de technieken goed onder de knie te krijgen. Zodat ook jij straks een heerlijke en zelfgebakken pizza Margherita, een klassieke quattro stagioni of een crostata met courgette en prosciutto op tafel kan zetten.

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza h

Leerzaam & overzichtelijk

Het boekje is opgebouwd in 11 overzichtelijke hoofdstukken:

 • Heerlijk Italië – bevat een kennismaking
 • Broodsoorten – uitleg, wat is een calzone, een focaccia, etc.
 • Ingrediënten – welke basisingrediënten heb je nodig en waarom
 • Keukengerei – wat heb je minimaal nodig om aan de slag te gaan
 • Brooddeeg – zo maak je een basis brooddeeg
 • Pizza – zo maak je de bodem. Kies dan uit 17 verschillende toppings.
 • Calzone – zo maak je een calzone + 4 soorten vulling
 • Focaccia – zo maak je een focaccia + 17 recepten met topping of vulling
 • Hartige taarten – zo maak je 28 hartige taarten
 • Strudels – zo maak je een strudel. Kies uit verschillende soorten vulling.
 • Register

Elk recept is voorzien van een foto, zodat het water je al snel in de mond loopt. Nu nog kiezen wat ik voor vrijdag ga maken. Worden het de Tortini di funghi chiodini alla fontina (paddenstoelentaartjes) zie foto hier onder. De Focaccia di zucca (pompoenfocaccia) zie foto hier boven. Of toch de bijzondere Pizza di scarola (andijviepizza). Wat denken jullie?

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza i

De bodem

Wist je dat de pizza al zo rond 600 jaar voor onze jaartelling in een Griekse kolonie is ontstaan. Een pizzabodem is zo veelzijdig. Die kun je eigenlijk met van alles en nog wat bekleden. Met groente, fruit, kaas en vlees. Of geen vlees en wel vis en schelpdieren. Ook zoet en hartig behoren tot de mogelijkheden. Een pizza is zo veelzijdig. Eet hem als een platte schijf of klap de bodem dubbel. Maak ze groot of juist klein voor een snack. Met een rand (Napels), helemaal plat (Rome) en zelfs gefrituurd. Al heb ik dat laatste zelf nog nooit geprobeerd.

Pizza, Pasta Of Dolci

In deze budgetvriendelijke Zilveren lepel kookschoolserie is ook een boekje over Pasta en over Dolci verkrijgbaar. Ik heb alleen het Pizza boekje gezien. Dus wanneer je meer over de andere twee boekjes wilt weten dan, breng dan even een bezoekje aan de plaatselijk boekwinkel.

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza b
Meer info & bestellen

Bron: Met dank aan uitgeverij Spectrum voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar ‘De Zilveren Lepel Kookschool Pizza’.

Meer kookboeken van uitgeverij Spectrum: 

 

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Geef een reactie: