Granen easy van Anna Hampton

Granen easy van Anna Shillinglaw a

Granen easy van Anna (Shillinglaw) Hampton is een boek boordevol gezonde recepten. Zoals de titel al doet vermoeden bevat het makkelijk te bereiden gerechten. Met als uitgangspunt een van de veelzijdige en smakelijke graansoorten. Graan is de verzamelnaam voor de zaden van grassen. Hieronder valt dus niet alleen tarwe, spelt, gerst, kamut of bijvoorbeeld emmer (farro), maar ook de glutenvrije varianten als gierst, boekweit, quinoa, rijst en teff.

‘Granen easy’ staat voor verse, makkelijke en lekkere gerechten. Voedzame maaltijden die je zonder mes en vork kunt eten, gewoon uit een kom. Easy toch!? Kook de granen desnoods een dag eerder en bewaar ze in de koelkast of vries ze in. Handig voor de momenten dat je wat minder tijd hebt, maar toch graag gezond wilt eten.

Granen easy van Anna Hampton

23 september 2016

Granen easy van Anna Shillinglaw aa

Inhoudsopgave

Het boek is heel overzichtelijk vormgegeven en bevat meer dan 70 heerlijke en gezonde gerechten. Salades, soepen, curry’s, stoofpotjes en nog veel meer. Alles voor de kleine en grote trek. Inclusief een aantal bijpassende dressings & toppings. Op de linkerpagina staan de benodigde ingrediënten en aan de rechterzijde zie je het overheerlijke eindresultaat. Geloof mij, van deze foto’s krijg je spontaan trek. Kom maar op met die goed gevulde kom met verse groente, granen, fruit, vis, vlees of vegetarische ingrediënten.

Granen Easy is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken:

  1. Inleiding
  2. Granensalades
  3. Vegetarische granengerechten
  4. Granengerechten met vlees of vis
  5. Dressings & toppings

In het eerste deel vind je veel informatie over de verschillende graansoorten. Hoe je eenvoudig zelf met behulp van een 8-stappenplan een gerecht kunt samenstelling. Heel handig wanneer je moet koken uit de voorraadkast en slechts beschikt over een beperkt aantal benodigdheden. Misschien denk je nu dat je dat niet kan. Wees dan gerust met behulp van de goede tips van Anna gaat het je absoluut lukken. Wist je dat bulgur bijvoorbeeld al in 10 tot 15 minuten gaar is, maar moet je wilde rijst wel bijna een uur moet koken.

TIP: Graankorrels als emmer (farro) spelt, tarwe en kamut worden zachter en makkelijker verteerbaar wanneer je ze eerst een nacht laat weken in een schaal met water.

 

Anna (Shillinglaw) Hampton

Anna (Shillinglaw) Hampton is een commerciële en redactionele food stylist en recept ontwikkelaar. Ze stileert en ontwikkelt recepten voor kookboeken, tijdschriften en andere reclameactiviteiten. Anna is in de Verenigde Staten geboren, maar heeft haar culinaire opleiding in Frankrijk genoten. New York City is momenteel haar thuisbasis en ze werkt voor projecten over de gehele wereld.

TIP: Voor wie geen genoeg van Anna’s fraai gestileerde gerechten krijgt, die kan haar ook op Instagram volgen of breng eens een bezoekje aan haar website.

Granen easy van Anna Shillinglaw d

Persoonlijke noot

Granen easy bevat voor ieder wat wils. Zelfs als je (een dagje of vaker) geen vlees of vis eet, dan blijven er nog genoeg smakelijke recepten over. Je kunt kiezen uit een snelle maaltijd die in een kwartiertje op tafel staat of een stoofpotje dat een wat langere bereidingstijd nodig heeft. Kook eens wat grotere hoeveel granen in een keer. Op een dag dat je wel voldoende tijd hebt om uitgebreid te kokkerellen. Verdeel het daarna in porties en bewaar die in de koelkast of vriezer voor een later moment in de week. Gemak dient de mens nietwaar en je kunt zo toch gezonder blijven eten.

Vegetarisch

Een aantal lekkernijen staan op mijn to-do-lijstje. Wat dacht je van falafel & baba ganoush (freekeh), een Mediterraanse kom (emmer), labne & wortels uit de oven (emmer), bietjes & waterkers (tarwe) of een boerenkoolsalade (spelt). Het leuke aan dit boek vind ik dat het gerechten voor elk seizoen bevat. Zo kun je het jaar rond van een gezonde en makkelijke maaltijd genieten. Pompoen & bietjes voor in de herfst, boerenkool & spruitjes voor in de winter, radijsjes en andijvie in het voorjaar en knapperige sla & tomaatjes voor een warme zomeravond.

Vlees & vis

Voor de echte vlees- & visliefhebber valt er ook volop te genieten. Een kom met pittige garnalen (gerst), een stoofpotje met stoofvlees (emmer/farro), varkensvlees & ingelegde ui (zilvervliesrijst) of doe eens gek met een lente biefstuk met een karnemelk-kruidendressing (spelt). Waar ga jij voor?

Granen easy van Anna Shillinglaw e

Meer info & bestellen

 

Bron: Met dank aan uitgeverij Becht voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar van Granen Easy van Anna (Shillinglaw) Hampton, ISBN 9789023014980, uitgave 2016.

©XBB Copyright Xandra bakt brood

4 comments on “Granen easy van Anna Hampton”

  1. Sandra schreef:

    Hoi Xandra, kun je aangeven of Anne Hamton in haar boek Granen Easy enkel met verse producten werkt dus geen ‘pakjes en zakjes’ ??
    Alvast bedankt voor je reactie, groet Sandra

    1. Xandra schreef:

      Ha andere Sandra, het begrip ‘pakjes en zakjes’ is wat lastig, want de meeste producten zijn verpakt. Als er bijvoorbeeld yoghurt in een recept verwerkt wordt, dan komt dat ook uit een fles (bestaat dat nog?) of een pak. Anna werkt met verse en onbewerkte producten. Gr. Sandra

      1. Sandra schreef:

        Hoi Sandra, met ‘ pakjes en zakjes’ bedoel ik de bewerkte ( vol met zout, suiker en allerlei toevoegingen) producten.
        Yoghurt is helemaal okay ?
        Kortom ik ga het boek aanschaffen en ben erg benieuwd naar alle gezonde ( verantwoorde) recepten in combinatie met granen!
        Dank voor je reactie.
        Doei,
        Sandra

    2. Sandra schreef:

      Hoi Sandra,

      Met m’n vraag bedoelde ik ‘bewerkt’ eten. Had het dus niet duidelijk geformuleerd..

      Ik heb het boek sinds een paar weken. En wat een leuk, overzichtelijk boek om te hebben zeg!! Ik heb al meerdere recepten gemaakt o.a. een snelle vegetarische Quinou Chili en gerecht met vlees nl. kippenstoof met dille.

      Dus Sandra, dank voor je review!

      Gr. Sandra

Geef een reactie: