Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

Deze week verscheen een nieuw broodbakboek ‘Heel Holland Bakt Brood met Robèrt van Beckhoven. Dat zelf (desem)brood bakken momenteel een hot item is mag duidelijk zijn. Steeds meer keukenprinsen en -prinsessen slaan aan het bakken, starten een (zuur)desem op, kopen boeken en speuren internet af naar de broodnodige informatie. Heerlijk al die aandacht voor een mooi en eerlijk product, tenminste dat kan het zijn. Meer dan een goede kwaliteit bloem/meel gemalen door een echte korenmolen, zuiver water, een snufje zout en desgewenst wat gist heb je niet nodig. Zelf brood bakken is niet echt moeilijk, iedereen kan het leren. Ja, ook jij! Met behulp van dit nieuwe boek van Robèrt & Linda Collister wordt het een eitje .. ehh .. broodje.

Robèrt van Beckhoven deelt in ‘Heel Holland Bakt Brood’ de lekkerste broodrecepten

Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

Vrijdag 27 januari 2017

Robèrt van Beckhoven is de enige Nederlander die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt, en is al vier jaar op rij jurylid van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Hij deelt in dit nieuwe boek zijn lekkerste broodrecepten, die worden aangevuld met succesrecepten uit het boek The Great British Bake Off – Bake it Better Bread.

TIP: Hier vind je mijn review over ‘Heel Holland Bakt Brood‘.

Het boek begint met een hoofdstuk over de basis van broodbakken, waarbij uitleg gegeven wordt over de ingrediënten die je kunt gebruiken, de vaardigheden die je nodig hebt en andere tips voor het bakken van brood. Daarna volgen drie hoofdstukken met recepten: Best makkelijk, Goed te doen en Wow! Wel moeilijk. Van Grieks kaasbrood tot tarwecrackers en van chocoladebrood tot pretzels: het staat allemaal in Heel Holland Bakt brood!

Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

Nog meer brood en Robèrt bij MAX op NPO 1

‘Brood’ vanaf donderdag 19 januari 2017 om 22.20 uur op NPO 1

Misschien heb je de eerste twee van de totaal zes afleveringen al gezien. Niet? Kijk ze dan alsnog even op uitzending gemist. Doen hoor! Ze vormen een mooi aanvulling op het boek “Heel Holland Bakt Brood’. Robèrt laat je kennismaken met allerlei verschillende soorten brood, geheimen, recepten, tips en mooie verhalen. Hij reist door Europa en ontmoet collega-bakkers, leermeesters, molenaars en andere vakgenoten.

Robèrt laat zien op welke manieren men binnen diverse culturen omgaat met brood. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van dagelijks brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem. Robèrt bezoekt in zes afleveringen zeven verschillende landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden.

En weet je wat nu zo leuk is? Na iedere aflevering verschijnt er een recept op www.maxvandaag.nl, kun je meteen aan de bak …. of de volgende dag natuurlijk.

Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

Ik bak zelf brood en jij?

Nieuwsgierig geworden en wil je ook aan de bak en zo het huis vullen met de geur van versgebakken lekkernijen. Je kunt het boek heel eenvoudig via de onderstaande link bekijken & bestellen. Zo help je mij ook een klein beetje om ‘Xandra Bakt Brood’ verder te kunnen ontwikkelen. Heel erg bedankt alvast.

Ik zeg bakken maar!

Bron: Met dank aan uitgeverij Kosmos voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar van Heel Holland Bakt Brood.

 

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

2 gedachten over “Heel Holland Bakt Brood met Robèrt

  1. Ik kijk graag alle programma’s die over brood bakken gaat na, maar heb (nu dat ik weer fulltime aan het werk ben) gemerkt dat ik tijd tekort kom om echt even goed de handen uit de mouwen te kunnen steken. Daarom is bake-off brood voor mij zo’n zegen gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven