Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Met het boek ‘Heel Holland bakt mee seizoen 5’ kan iedereen weer gezellig meebakken. Het leuke aan dit boek is dat alle beschrijvingen voor de technische opdrachten er in vermeld staan. Zodat de thuisbakkers rustig in hun eigen keuken kunnen uittesten wat ze er zelf van bakken. Neem bijvoorbeeld die overheerlijke Utrechtse spritsen van vorige week. In het boek vind je niet alleen het recept, maar ook handige informatie en goede tips van Robèrt. Door middel van stap-voor-stap foto’s wordt het hele proces duidelijk uitgelegd. Nu kan iedereen een lekker en zelfgebakken koekje bij de koffie of thee serveren. Sta je al te trappelen van ongeduld en wil je direct aan de slag? Hier staat alvast het recept voor de Utrechtse spritsen

“Het boek bevat heerlijke, nieuwe bakrecepten om zelf te proberen. Inclusief alle technische opdrachten van dit seizoen. Geschikt voor thuisbakkers van elk niveau.”

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Vrijdag 15 september 2017

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Bak jij ook weer gezellig mee?

Het zal je waarschijnlijk wel niet ontgaan zijn dat ‘Heel Holland Bakt’ weer terug op de buis is. Dit jaar is de wedstrijd voor ‘de beste thuisbakker van Nederland’ extra feestelijk, omdat het alweer het vijfde seizoen is. Ik vind het kijken naar de bakskills van de kandidaten, of juist het ontbreken hiervan, vaak verrassend of juist hilarisch. Maar eerlijk is eerlijk, thuis op de bank commentaar leveren is natuurlijk wel heel erg makkelijk. Ga daar maar staan in die tent. Met constant de kritische blikken van Janny en Robèrt op je gericht. Voeg daar dan ook nog eens een filmploeg en een ronddartelende André aan toe en je zenuwen gaan spontaan een eigen leven leiden. Mij niet gezien, daarom heb ik veel respect voor alle deelnemers aan ‘Heel Holland Bakt’. Zet hem op kandidaten! Maak er een heerlijk spektakel van!

TIP: ‘Heel Holland Bakt’ is te zien vanaf zondag 3 september 2017 op NPO 1 en finale wordt op zondag 23 oktober uitgezonden.

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Voor elk wat wils

Wat ook heel fijn aan dit boek is, is dat de moeilijkheidsgraad bij elk recept staat aangegeven. Je kunt met makkelijk beginnen, wat ervaring op doen en daarna steeds een stapje verder gaan. De inhoud is opgedeeld in acht hoofdstukken met elk een eigen thema: Romantiek, Hollands, Lucht, Brood, Jubileum, Moeilijk, Buitenlands & Lagen. Elk hoofdstuk bevat weer vier lekkere recepten voor koek, taart, gebak of brood. Allemaal voorzien van een ingrediëntenlijst en de broodnodige bak gadgets.

TIP : Heel Holland Bakt heeft niet alleen een eigen website, maar sinds kort kun je ook hun app voor op je smartphone of tablet gratis downloaden. Heb jij ‘m al? Ik heb de app al even vluchtig voor je bekeken. Het ziet er gezellig en leerzaam uit. Ik zeg downloaden maar!

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Heel Holland Bakt 2017

Het populaire televisieprogramma van omroep MAX ‘Heel Holland Bakt’ is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’. Sinds het programma wordt uitgezonden bakken alle thuisbakkers in Nederland er extra vaak en fanatiek op los. ‘Heel Holland Bakt’ heeft een echte bakhype veroorzaakt. Die nu al vijf jaar gaande is en ik denk niet dat het einde al in zicht is.

De crew van ‘Heel Holland Bakt’ gaat elk jaar op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Dat thuisbakken populair is en als een serieuze zaak wordt gezien blijkt wel uit de vele honderden aanmeldingen. Wanneer er uiteindelijk tien kandidaten geselecteerd zijn kunnen de opnames beginnen. Acht weken lang zit een groot deel van Nederland voor de buis om de amateurbakkers aan het werk te zien. Elke week moet er eentje de tent verlaten en wordt de beste presterende bakfanaat uitgeroepen tot ‘Sterbakker’. Tot er uiteindelijk één bakker overblijft en die zich dan ‘de beste thuisbakker van Nederland’ mag noemen.

De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. André van Duin is in 2016 en 2017 steun en toeverlaat voor de bakkers in het vierde en vijfde seizoen. Hij vervangt tijdelijk(?) Martine Bijl die de eerste drie seizoenen voor haar rekening nam.

Heel Holland Bakt mee, seizoen 5 (review)

Wil jij de komende weken ook aan de bak?

Ben je nieuwsgierig of je net zoveel bakskills bezit als de kandidaten van ‘Heel Holland Bakt’? Wil je voortaan zelf net zulke smakelijke koekjes, taarten en brood leren maken? Bak dan gezellig mee! Je vind een groot deel van de recepten van seizoen 5 terug in het boek. Je kunt heel eenvoudig een exemplaar via de onderstaande link bekijken & bestellen. Zo help je mij ook een klein beetje om ‘Xandra bakt brood’ verder te kunnen ontwikkelen. Heel erg bedankt alvast.

Ik zeg bakken maar!

 

Bron: Met dank aan uitgeverij Kosmos voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar van het boek ‘Heel Holland Bakt mee, seizoen 5’.

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: