Quiche en hartige taart (review)

Quiche en hartige taart (review)

Druk, druk, druk en je wilt wel eens wat anders dan soep eten. Bak dan eens een quiche of hartige taart. Je kunt deze lekkernijen al eerder maken en bewaren in de koelkast of in de vriezer. Zo zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd of iets lekkers voor bij de koffie op tafel. Wist je dat deze baksels zich ook prima lenen om restjes in te verwerken. Zo verspil je geen voedsel.

Dit boek staat boordevol quiches en hartige taarten, zowel hartig als zoet. Het is een fantastische inspiratiebron voor iedereen die dol is op dit gerecht. Dus ik zeg bakken maar!

Quiche en hartige taart (review)

Vrijdag 19 oktober 2018

Quiche en hartige taart (review)

De bodem, daar draait het om

Het begint allemaal met een goede bodem. Hoe maak je die? Wat is het geheim om een droge en knapperige bodem te krijgen. Er zit vaak best veel vocht in de vulling. Denk maar aan groenten of bijvoorbeeld kwark. Marion legt je in het boek uit waar je op moet letten en dat blindbakken een goede optie is om een sompige korst en bodem te voorkomen.

Tevens leert de auteur je hoe je verschillende soorten bodems maakt. De ene variant is meer geschikt voor hartig en de andere juist ideaal voor zoet. Je kunt bijvoorbeeld extra smaakmakers in de vorm van kruiden en zaden toevoegen. Zo creëer je elke keer een geheel andere quiche.

Hartig of zoet

Hartig of zoet, waar kies jij voor? Vrijwel iedereen kent wel de klassieke quiche Lorraine, met crème fraîche en spekjes. Maar er is zoveel meer mogelijk. Laat je inspireren door dit handige basisboek. Hartige taarten die glutenvrij zijn of minder calorieën bevatten. Geheel vegan of juist met vis. Een quiche met tomaatjes, mosterd, zalm, broccoli, gekarameliseerde ui, paddenstoelen, appels of noten. je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel in een hartige taart verwerken.

Tamme kastanjes

Momenteel ben ik helemaal in de ban van de tamme kastanje. Ahum, dat was je natuurlijk nog niet opgevallen. Een bijzondere noot die in Nederland best wat meer onder de aandacht gebracht mag worden. Ik vond het daarom best bijzonder dat er een recept voor een quiche met roompaté en kastanjes in het boek staat. Ik eet geen vlees dus op de paté moet ik iets verzinnen, maar het klinkt wel smakelijk. Die gaat op mijn to-do-lijstje. Al moet ik er niet te lang mee wachten anders zijn mijn kastanjes op.

Quiche en hartige taart (review)

Prachtig vormgegeven

De taarten zien er bijzonder smakelijk uit. De styling is vaak net even anders dan anders en dat maakt de quiche extra aantrekkelijk. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Versiert met slierten courgette en wortel. Verzin het maar eens. Zo een exemplaar kun je met een gerust hart op tafel zetten. Zelfs wanneer je kritische schoonmoeder komt eten. In het boek vind je trouwens nog meer leuke creaties waarmee je de show kunt stelen.

Wie is Marion Flipo

Marion Flipo is niet de eerste de beste, al moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet eerder van haar gehoord heb. Na een rondje internet kom ik er achter dat Marion een eigen:

Marion is afgestudeerd aan het Paul Bocuse Instituut. Ze werkt als chef-kok en culinair consultant. In haar vrije tijd ziet zij ook nog kans om te bloggen over recepten, restaurants en culinaire reizen.

Quiche en hartige taart (review)

Boek ‘Quiche en hartige taart’

Ben jij ook fan van quiche en hartige taart. Dan is dit je kans! In dit boek vind je allerlei goede tips en smakelijke recepten. Zo kun je direct aan de slag. Het boek is verkrijgbaar via de onderstaande link van Bol.com. Zo help je mij ook een klein beetje om ‘Xandra Bakt Brood’ verder te kunnen ontwikkelen. Heel erg bedankt alvast

Meer van GoodCook

 

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Bron: Met dank aan uitgeverij GoodCook voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar. ‘Quiche en hartige taart’ / Marion Flipo / fotografie David Japy / hardcover / uitgave 2018 / ISBN 9789461431981.

Geef een reactie: