Strooigoed van Anne-Marij de Koning (review)

Strooigoed van Anne-Marij de Koning (review)

In het boek ‘Strooigoed’ van Anne-Marij de Koning staan allerlei heerlijke recepten voor de decembermaand. Je vindt hierin niet alleen de traditionele lekkernijen zoals kruidnoten, borstplaat (wie kent het nog?) en gevulde speculaas. Maar bijvoorbeeld ook ‘over de top’ worteltaart, mandarijngebakjes en warme chocolademelk met een topping van merengue. Zelfs een ‘how to’ voor een schattig koekhuisje ontbreekt niet.

Anne-Marij:”Geen Sinterklaasfeest zonder pepernoten en geen Kerstdagen zonder kransjes.”

De winkels liggen natuurlijk vol met strooigoed, maar niets is zo leuk als het thuis zelf maken van deze snoeperijen. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas.

Strooigoed van Anne-Marij de Koning (review)

Dinsdag 21 november 2017

Strooigoed van Anne-Marij de Koning (review)

Pepernoten, speculaas & taaitaai

Dit feestelijke december bakboek is voor iedereen heel toegankelijk. Dus ook beginnende koekenbakkers kunnen direct aan de slag. De moeilijkheidsgraad van de recepten loopt uiteen van heel makkelijk tot iets moeilijker, maar toch nog goed te doen. ‘Strooigoed’ is opgedeeld in vier overzichtelijke onderdelen:

  1. Basisbenodigdheden en ingrediënten. Een groot deel daarvan heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan. De rest is verkrijgbaar bij de plaatselijk supermarkt of natuurvoedingswinkel.
  2. Traditie. Pepernoten (ook glutenvrij), speculaas, borstplaat, banketstaaf, etc.
  3. Specials. Chocoladeletters, truffels, bokkenpootjes, vlaai, chocolademelk met merengue, etc.
  4. Kerst. Kransjes, kaneelcake, gingerbreadhuisje, etc.

Het boek sluit af met een handig register zodat je het recept van je keuze snel weer terug kunt vinden. De smakelijke foto’s in dit boek zijn gemaakt door Milou van der Will en de layout door ontwerpstudio Barbara.

Wie is Anne-Marij de Koning

Anne-Marij is eigenaar van ‘De keuken van de koning’. Daar maakt zij taarten, chocolade verleiders en allerhande koekjes. Anne-Marij werkt het liefst met biologische producten. Zij leerde het vak bij Robèrt van Beckhoven. Naast het boek ‘Strooigoed’ publiceerde zij al eerder recepten in samenwerking met een biologische supermarktketen.

Facebook: ‘De keuken van de Koning’. 

Strooigoed van Anne-Marij de Koning (review)

Recept & inkijkexemplaar

Wie alvast aan de slag wil, kan het recept voor taaitaaipoppen uit ‘Strooigoed’ én een inkijkexemplaar op de website van uitgeverij Good Cook vinden.

Wil je zelf aan de slag?

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf dit jaar ook de lekkerste december baksels uit je oven toveren? Je kunt het boek heel eenvoudig via de onderstaande link bekijken & bestellen. Zo help je mij ook een klein beetje om ‘Xandra bakt brood’ verder te kunnen ontwikkelen. Heel erg bedankt alvast.

 

Ik zeg bakken maar!

Bron: Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar van de ‘Strooigoed’ van Anne-Marij de Koning. De smakelijke foto’s in dit boek zijn gemaakt door Milou van der Will en de layout door ontwerpstudio Barbara.

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: