Supersalades van David Bez

Supersalades van David Bez

We hebben de afgelopen weken heerlijk kunnen genieten van allerlei feestelijke lekkernijen. Maar nu is het tijd dat we weer wat gezonde kost gaan happen. Dat we optimaal voor ons lichaam zorgen en daarom letten op de broodnodige voedingsstoffen. En zoals ze in een bepaalde reclame zo mooi zeggen: wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af. En zo is het maar net. Wist je dat gezond eten heel smakelijk kan zijn?! Ga net als David Bez de uitdaging aan. Creëer elke dag, in een handomdraai, een heerlijke en voedzame maaltijdsalade.

Na het lezen van dit mooie en vooral inspirerende boek zullen jouw salades nooit meer hetzelfde zijn.

David Bez

David Bez houdt heel erg van gezond eten. Maar hoe doe je dat op je werk? Lunch je dan met de welbekende boterhammen met kaas of behoort een volwaardige en verse maaltijdsalade misschien tot de mogelijkheden? Belangrijk is dat je het gerecht makkelijk op een klein oppervlakte makkelijk kunt bereiden en dat je seizoensproducten gebruikt. Een salade is trouwens ook heel handig om de laatste restjes in te verwerken. David vertelt dat hij een lade in zijn bureau heeft omgetoverd tot een keukenkast met daarin een snijplank, een goed mes, een slacentrifuge, een blikopener, potjes met kruiden, noten en gedroogde vruchten.

Supersalades van David Bez 2Supersalades van David Bez

(Bijna) iedereen houdt van salades. Je kunt ze nuttigen als een smakelijk bijgerecht of voorgerecht of als maaltijdsalade.  Het is snel gemaakt en absoluut niet moeilijk, zelf de meest onhandige keukenprins(es) kan een heerlijke salade maken. Je kunt er bovendien oneindig mee variëren: wil je een dagje vegetarisch of ben je misschien aan de lijn en ga je voor rauwkost? Maar meer robuuste en stoere salades met vlees of vis behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In het boek ‘Supersalades’ vind je meer dan 250 verschillende recepten voor gezonde en verse salades. De gerechten zijn ingedeeld per seizoen en nemen niet meer dan 20 minuten bereidingstijd in beslag. Ook geeft David je tientallen tips voor de lekkerste toppings en dressings.

Supersalades van David Bez 3

Vijf duidelijke hoofdstukken

  1. Inleiding, met basisbenodigdheden, handige tips, verschillende toppings en dressings
  2. Zomer salades
  3. Herfst salades
  4. Winter salades
  5. Lente salades

Je hebt per seizoen keuze uit: rauw, vis, vlees, veganistisch en vegetarisch. De recepten zijn voor één persoon en zijn bedoeld als complete maaltijdsalade. Wanneer je het als een bijgerecht wilt gebruiken dan volstaat één portie voor twee personen. Het boek supersalades heeft een hardcover, bestaat uit ruim 300 pagina’s, eindigt met een register en een dankwoord van de auteur.

Supersalades van David Bez 4

De formule voor een supersalade is eenvoudig: je kiest een slasoort voor de basis, voegt verschillende soorten groenten en/of fruit toe, vervolgens neem je een proteïnerijke topping en een extra topping. Om het geheel af te maken besprenkel je de salade met verse kruiden en een dressing.

Wat denk je van een salade met bresaola, quinoa, mais & broccoli? Of heb je vandaag meer zin in hüttenkäse, blauwe bessen & spinazie? Ik ga denk ik voor de rauwe variant met peer, bloemkool, boerenkool & pistachenoten. Helppp… er staan gewoon te veel leuke en goede ideeën in dit fraaie boek.

Supersalades van David Bez 5

EET SMAKELIJK!

 

Meer info & bestellen

Bon: Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het beschikbaar stellen van dit boek (was een prijs via winactie op Facebook).

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: