Volkorenbrood van bakkerij Hartog

Volkorenbrood van bakkerij Hartog

Bakkerij Hartog is een oud familie bedrijf dat zijn oorsprong vindt in het Noord-Hollandse plaatsje Aartswoud. Daar bakte Aagje Hartog-Dekker al sinds eind negentiende eeuw de lekkerste volkoren broden. In 1896 verhuisden ze naar Amsterdam, waar ze in de Jordaan een bakkerij aan huis begonnen. Al snel was er zoveel vraag naar het beroemde brood dat ze een groter pand in de Ruyschstraat betrokken. Je vindt op nummer 68 nog steeds de bakkerswinkel. Dus wanneer je een bezoekje aan Amsterdam brengt vergeet dan niet om hier ook eens langs te gaan.

Volkorenbrood van bakkerij Hartog

Hartog  staat in de weide omgeving bekend als de beste volkorenbakkerij van Nederland. Bijna dagelijks staan de mensen in de rij te wachten tot ze met een smakelijk vers volkorenbrood weer huiswaarts kunnen gaan. In de bakkerij van Hartog bakken ze volkorenbroden van 100% volkorenmeel. Dat kan tarwe of spelt zijn. Het rozijnenbrood bevat minimaal 50% rozijnen en amandelspijs maken ze van Spaanse amandelen. Ze gebruiken géén smaak- en/of broodverbeteraars. Alles is voor 100% puur natuur! Waar vind je dat nog?

Volkorenbrood van bakkerij Hartog 2

Boek met recepten

In 2007 kwam het boek voor de eerste keer op de markt en was in een korte tijd geheel uitverkocht. Gelukkig verscheen dit jaar de tweede, licht gewijzigde druk. Zodat het fraai vormgegeven boekje boordevol authentieke Nederlandse recepten, nu eindelijk ook bij mij op de plank staat te pronken. In deze versie zijn bovendien enkele soorten witbrood opgenomen, zoals gevaarlijk lekker tijgerbrood en zachte witte puntjes.

“Met het boek Volkorenbrood kan iedereen nu thuis zelf aan de slag. Voel het deeg onder je handen veranderen, beleef de geur van versgebakken brood in je keuken en geniet ervan!”

Stap-voor-stap wordt de Hartog methode uitgelegd, zodat het boekje ook geschikt is voor de beginnende thuisbakker. Je vind er een EHBBB hoofdstuk, Eerste Hulp Bij Brood Bakken. Allerlei goede tips en veel informatie over de gebruikte ingrediënten.

Volkorenbrood van bakkerij Hartog 3

Kijk hier voor meer informatie over bakkerij Hartog, Ruyschstraat 56, 1091 CE Amsterdam.

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Volkorenbrood van bakkerij Hartog

2 gedachten over “Volkorenbrood van bakkerij Hartog

    1. Beste Thea, de link staat er gewoon in en je kunt er ook op klikken, dan kom je bij Hartog terecht. Dus ik weet helaas niet waarom het bij jou niet gelukt is. Mvg. Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven