Broodkrans voor het kerstontbijt bakken

Broodkrans voor het Kerstontbijt

Broodkrans voor het kerstontbijt bakken. Wat een geweldig effect kun je bereiken met wat houten figuurtjes en een zeefje met bloem. Momenteel zijn in veel budgetwinkels kleine ornamenten verkrijgbaar. Zo kocht ik eind 2016 het alfabet bij Zeeman en de kerstboompjes bij Action. Het valt onder decoratie materiaal, maar waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn weet ik eigenlijk niet. In plaats van figuurtjes aan te schaffen, kun je natuurlijk ook vormen en letters uit stevig papier knippen.

Voor elke feestelijke gelegenheid is wel een toepasselijke korte tekst te bedenken. Bak eens een heerlijke broodkrans voor een jarige en plaats zijn/haar naam er op. Maak een witte broodkrans voor een (aanstaand) bruidspaar en vermeld de huwelijksdatum. Neem hartjes voor Valentijn, vorm met verschillende wagonnetjes een hele trein of fröbel een heel boeket.

Broodkrans voor het kerstontbijt bakken

Vrijdag 16 december 2016

Voor deze broodkrans kun je één van de volgende recepten voor 12 bolletjes gebruiken:

Ik heb voor de zachte, witte broodjes gekozen.

Volg de bereidingswijze van de recepten en plaats de deegbollen net voor de tweede rijstijd in een cirkel op het bakpapier. Ik heb op de onderkant van het papier een cirkel met potlood getekend. (Plaats een schotel of klein bordje op het bakpapier en trek het om.)

Leg de houten figuurtjes alvast klaar op je werkblad. Ik heb voor 4 kerstboompjes en het woord kerstmis gekozen. Leg de ornamenten na de tweede rijstijd voorzichtig op het deeg en druk ze lichtjes aan. Neem dan een (thee) zeefje en doe hier wat bloem in. Strooi zachtjes een dun laagje bloem over de bovenkant van de deegbollen. Verwijder dan de houten vormpjes en schuif de bakplaat in de oven. Volg dan weer de rest van de aanwijzingen in het recept.

Knoop vlak voor het serveren een mooie, grote strik van kerstlint (HEMA) om de broodkrans voor het kerstontbijt. Dat maakt het extra feestelijk.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Broodkrans voor het Kerstontbijt’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD Of #xandrabaktbrood.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Broodkrans voor het kerstontbijt bakken

Eén gedachte over “Broodkrans voor het kerstontbijt bakken

  1. Leuk. Vanmiddag ook gemaakt maar dan zonder letters want die had ik niet en de tijd ontbrak om ze zelf te maken. Bolletjes wit, sesamzaad, zonnepitten en rozijnen dus 4 verschillende bolletjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven