Oranje paprika muffins met noten en kaas

Oranje paprika muffins met noten en kaas

Deze heerlijke oranje paprika muffins zorgen vandaag voor een extra feestelijk tintje. Zijn ze niet om op te eten. Van al dat zonnige oranje word je ook nog eens heel blij. Ik tenminste wel. Bovendien is kleurig eten momenteel helemaal hip en super gezond. Wist je dat muffins ideaal zijn voor het verwerken van kleine restanten groeten en fruit. Het zijn een soort anti-verspilling gebakjes. Dus wat houd je tegen? Snor de kliekjes in jouw koelkast op en bakken maar!

Muffins noemt men ook wel cup cakes. Al doet die laatste benaming mij eerder aan zoetigheid denken. Zelf muffins bakken is helemaal niet moeilijk. Als je een goed basisrecept hebt, dan kun je daar allerlei smaakmakers aan toevoegen. Zo creëer je telkens een andere lekkernij. Serveer ze bij een beker thee, een kom soep, als bijgerecht bij de bbq. Neem ze mee voor onderweg of geef ze cadeau. Bak de muffins een avond van te voren. Je kunt ze de volgende dag dan eten als ontbijt. Handig toch als je het ’s morgens vroeg druk, druk, druk hebt.

Ben je dol op muffins? Probeer dan ook eens:

 

Oranje paprika muffins met noten en kaas

Vrijdag 27 april 2018

Ingrediënten voor 6 oranje paprika muffins:

  • 150 gr speltbloem (of andere bloem, eventueel glutenvrij)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 gr oranje paprika
  • 100 gr champignons
  • 75 gr belegen kaas
  • 3 eieren maat M

Verder nog:

  • keuken weegschaal
  • mengkom
  • Deense deegklopper of grote vork
  • snijplank
  • mes
  • ijsschep (optioneel)
  • 6 grote, papieren muffin vormen
  • muffintray voor minimaal 6 muffins

Oranje paprika muffins met noten en kaas a

Bereiding oranje paprika muffins

Zet alle benodigdheden eerst klaar, weeg de ingrediënten af en verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte).

Plaats de papieren muffinvormen in de tray.

Spoel de paprika af onder de koude kraan, verwijder de zaadlijsten en snijd er blokjes van, minimaal 0,5 x 0,5 centimeter.

Borstel de champignons schoon en snijd deze ook in kleine stukjes, minimaal 0,5 x 0,5 centimeter.

Maak van de kaas dobbelsteentjes, minimaal 0,5 x 0,5 centimeter.

Neem de mengkom, doe hier de inhoud van de eieren in en klop ze met een vork of Deense deegklopper los. Voeg nu de speltbloem en het bakpoeder toe en roer het er goed doorheen. Er ontstaat een dik beslag. Meng nu ook de stukjes oranje paprika, champignons en kaas door het beslag. Als laatste kun je naar smaak nog een snufje zout en wat versgemalen zwarte peper erbij doen.

Verdeel, met behulp van een ijsschep, het groentemengsel over de 6 muffinvormen. Heb je geen ijsschep? Gebruik dan een grote eetlepel. Schuif de muffintray in het midden van de oven. Bak de ‘Oranje paprika muffins met noten en kaas’ in circa 40 á 45 minuten goudbruin. Haal de hartige muffins na het bakken uit de tray en lat ze op en rooster afkoelen.

De ‘Oranje paprika muffins’ zijn zowel warm als koud heel erg smakelijk.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Oranje paprika muffins met noten en kaas’ op social media met ons deelt, voorzien van de hashtag: #XBBROOD

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: