Glutenvrije wafels van kikkererwtenmeel

Glutenvrije wafels van kikkererwtenmeel

Deze glutenvrije wafels van kikkererwtenmeel zijn heerlijk bij een kom soep of een gemengde salade. Ze vormen een goede vervanging voor brood. Je maakt ze in een handomdraai. Ik heb de smaak redelijk neutraal gehouden. Wil je meer pit, meng dan een handje geraspte kaas of wat klein gesneden stukjes worst door het beslag. Ook geraspte groente zoals courgette, wortel of pompoen behoren tot de mogelijkheden. Gebruik dit recept als basis en voeg allerlei ingrediënten naar eigen wens toe. Zo creëer je steeds een andere smaak.

TIP: Eet de wafels meteen op, want dan zijn ze het lekkerst.

Glutenvrije wafels van kikkererwtenmeel

Dinsdag 24 januari 2017

Ingrediënten (voor ca. 8 wafels):

  • 175 gr kikkererwtenmeel, fijn
  • 0,5 tl bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 1 tl ras el hanout
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl mosterdbloem
  • 2 eieren, maat M
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr amandelmelk, ongezoet

Verder nog:

  • wafelijzer, voor dikke wafels
  • 2 mengkommen
  • keukenweegschaal
  • maatlepels
  • garde of Deense deegklopper
  • vork
  • kwastje
  • olie voor invetten bakplaten

Bereiding glutenvrije wafels

Zet alle benodigdheden klaar. Weeg de ingrediënten af en laat het wafelijzer alvast goed warm worden.

Neem een mengkom en doe hier het kikkererwtenmeel, bakpoeder, een flinke snuf zout en alle specerijen in. Roer alles goed door elkaar.

Neem een lege mengkom. Klop het ei hierin los en roer dan de amandelmelk en de gesmolten kokosolie er doorheen.

Voeg het droge mengsel bij het natte en klop het met de Deense deegklopper tot een luchtig beslag. Voeg eventueel nog enkele eetlepels melk toe wanneer je denkt dat het beslag nog te dik is.

TIP: Ik gebruik voor het bakken van dikke wafels een elektrisch wafelapparaat. Hier kun je 2 wafels tegelijkertijd in maken. De metalen platen kun je ook vervangen door exemplaren voor poffertjes, tosti’s en panini’s.

Klap het voorverwarmde wafelijzer open, vet de onder- en bovenplaten lichtjes in met wat olie. Schep dan pas 2 kleine soeplepels met beslag op het onderste ijzer. Klik het ijzer dicht en draai het apparaat meteen ondersteboven (mits je een wafelijzer hebt dat dit toestaat, lees de handleiding desnoods eerst even) zodat het beslag zich goed door de vorm verspreidt. Bak de wafels in ongeveer 4 á 5 minuten goudbruin. Keer halverwege de baktijd het apparaat nog een keer om zodat ze gelijkmatiger bruin worden.

Haal de wafels voorzichtig met een vork uit het ijzer, leg ze op een bordje.

Vet de bakplaten opnieuw in en bak weer 2 wafels. Vergeet niet om elke voordat je het beslag op de bakplaten schenkt dat je ze eerst invet. Ik was het 1 keer vergeten en de wafels bleven meteen aan het ijzer vastzitten. Bak verder tot alle beslag op is.

Tip: Wij aten de wafels bij een kom heerlijke pompoensoep, maar je kunt er ook prima een salade bij serveren.

Ik zeg proeven maar!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

 

Geef een reactie: