Glutenvrije haver choco wafels bakken

haver choco wafels

Deze heerlijke haver choco wafels kun je eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of nagerecht. Ze zijn glutenvrij en wanneer je de juiste chocolade gebruikt ook nog eens suikervrij. De zoete smaak is afkomstig van banaan. Bezit je geen wafelijzer, bak er dan bijvoorbeeld poffertjes of kleine, dikke pannenkoekjes van. Wafels zijn veelzijdig en van alle soorten bloem en meel te maken. Zowel zoet als hartig vormen ze een smakelijke hapje. Je kunt ze combineren met vers fruit, ijs, slagroom, appelmoes, kaas, ham, bier en nog veel meer. Leef je uit, wees creatief. Ik zeg bakken maar!

Haver, wel of niet glutenvrij

Haver is van nature glutenvrij, maar bevat echter wel andere soorten eiwitten die helaas ook bij sommige coeliakie patiënten een reactie kunnen veroorzaken. Bovendien worden veel haverproducten tijdens de teelt en/of productie besmet met tarwe of andere glutenhoudende granen. Tegenwoordig is er wel een gegarandeerd glutenvrije haver te koop. Deze is wél geschikt is voor coeliakie patiënten. Op de verpakking van deze haver staat het ‘glutenvrij’ logo.

Dat smaakt naar meer:

Glutenvrije haver choco wafels bakken

31 januari 2016

Benodigdheden voor 6 wafels

Ingrediënten:

  • 125 gr havermeel (De Zandhaas)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 0,5 banaan, fijngeprakt (AH)
  • 1 ei M, losgeklopt
  • 40 gr roomboter, zacht
  • 200 gr melk
  • 40 gr chocolade chunks of grofgehakte chocolade
  • wat (rijst)olie om het wafelijzer mee in te vetten (optioneel)

Verder nog:

  • keukenweegschaal
  • maatlepels
  • mengkommen
  • vork (om de banaan te prakken)
  • siliconen kwastje
  • klein schaaltje (voor de olie)
  • soeplepel
  • Deense deegklopper of handmixer
  • wafelijzer

Zo maak je de wafels met havermeel

Zet alle benodigdheden klaar. Weeg de ingrediënten af en laat het wafelijzer alvast goed warm worden.

Neem een mengkom en doe hier de havermeel, het bakpoeder, de stukjes chocolade en een snuf zout in. Spatel alles goed door elkaar.

Neem een lege mengkom. Klop het ei hierin los. Voeg dan de melk en gesmolten roomboter toe, wederom goed mengen. Prak de halve banaan fijn en roer het papje door het mengsel.

Voeg het droge mengsel bij het natte en klop het met de Deense deegklopper tot een luchtig beslag. Voeg eventueel nog enkele eetlepels melk toe wanneer je denkt dat het beslag nog te dik is.

Ik heb een elektrisch wafelapparaat waarin je 2 wafels tegelijkertijd mee kunt maken. De metalen platen kun je ook vervangen door exemplaren voor poffertjes, tosti’s en panini’s. Klap het wafelijzer open en schep 2 kleine soeplepels met beslag op het onderste ijzer. Klik het ijzer dicht en draai het apparaat meteen ondersteboven (mits je een wafelijzer hebt dat dit toestaat, lees de handleiding desnoods eerst even) zodat het beslag zich goed door de vorm verspreidt. Bak de wafels in ongeveer 4 á 5 minuten goudbruin. Keer halverwege de baktijd het apparaat nog een keer om zodat ze gelijkmatiger bruin worden.

Haal de wafels voorzichtig met een vork uit het ijzer, leg ze op een bordje en bak vervolgens het volgende duo. Totdat het beslag op is.

IK ZEG PROEVEN MAAR! 

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Haver choco wafels bakken’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD Of #xandrabaktbrood.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Glutenvrije haver choco wafels bakken

Eén gedachte over “Glutenvrije haver choco wafels bakken

  1. Hallo Xandra, ik ben altijd op zoek naar glutenvrije recepten. Van het weekend heb ik de chocowafels uitgeprobeerd. Ze waren goed gelukt en heerlijk als nagerecht met slagroom en een bolletje ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven