Gevulde Hollandse portabella’s

Gevulde Hollandse portabella's

Portabella’s hadden we nog niet eerder gegeten. We hebben echt wat gemist, dat kan ik jullie wel vertellen! Wat zijn die grote paddenstoelen makkelijk en snel te bereiden. En lekker dat ze zijn! Die komen regelmatig op ons bordje te liggen. Zo maakte ik deze gevulde Hollandse portabella’s. Welke ingrediënten heb ik gebruikt? Dat lees je in dit artikel.

Gevulde Hollandse portabella’s

13 maart 2013

Ingrediënten

  • 4 Hollandse portabella’s, steeltjes voorzichtig verwijderd
  • alléén de steeltjes van de portabella’s fijgesneden
  • een halve rode paprika, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1/2 courgette, fijngesneden
  • snufje zout, wat versgmalen peper
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • overige: bakpapier, bakplaat, oven, kwastje, mes, snijplank, koekenpan

Bereidingswijze portabella’s

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

Schenk een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de stukjes ui, paprika en courgette glazig. Voeg dan de pijnboompitten toe en haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper toe.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vet de bolle kant van de portabella’s in met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Vul de paddenstoelen voorzichtig met het groente mengsel, plakjes mozzarella en een beetje gedroogde oregano.

Schuif de bakplaat vrij hoog in de oven en bak de gevulde portabella’s 15 minuten. Serveer ze direct met bijvoorbeeld zelfgebakken brood.

Ik zeg proeven maar!

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Deze portabella smaken lekker bij een herfstachtige preisoep.

2 comments on “Gevulde Hollandse portabella’s”

  1. Nell Nijssen schreef:

    Gevulde portobello’s zijn ook heerlijk. En het meest prettige vind ik dat de structuur een beetje “vlezig” is. Wel zo fijn voor een flexitariër als ik.

  2. Ellen schreef:

    Nog nooit gegeten. Maar blijkbaar een aanrader.

Geef een reactie: