Hartige taart met tomaatjes

Hartige taart met tomaatjes

Het zelf maken van bladerdeeg & croissants staat nog steeds op mijn to-do-lijstje. Helaas is het er nog niet van gekomen. Waarschijnlijk komt dat doordat we zelden iets met bladerdeeg maken. Hoe je het ook wendt of keert bladerdeeg blijft nu eenmaal een vetbommetje. Waarmee je met een erfelijke vetstofwisselingsziekte zeker moet uitkijken. Dus eet ik het met mate, maar geniet er dan wel extra van. Ik kan je verzekeren dat deze hartige taart heel erg smakelijk is. Dit makkelijke recept maak je in een handomdraai. Handig wanneer er onverwachts gasten blijven mee-eten of je snel een gerecht voor bij de bbq zoekt.

Dit recept is goed voor 6 stukjes hartige taart met tomaatjes om te snacken of serveer er 2 per persoon wanneer het een bijgerecht is.

Hartige taart met tomaatjes

Ingrediënten:

  • 0,5 pak verse bladerdeeg uit de koeling
  • 4 eieren maat M
  • 12 kerstomaatjes
  • 5 cm courgette, groen
  • 3 el (kook)room
  • 5 el geraspte kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snuf zout
  • versgemalen peper
  • beetje boter om de bakvorm in te vetten

Verder nog:

  • langwerpige bakvorm ( circa 10 x 35 cm) eventueel met losse bodem
  • bakpapier
  • mengkom
  • snijmes
  • snijplank
  • garde
  • vork

Tip: Ik heb van het restant bladerdeeg 3 driehoekige appelflapjes gebakken.

Bereiding hartige taart met tomaatjes

Zet alle benodigdheden klaar en spoel de tomaatjes en courgette onder de koude kraan af. Vet de bakvorm in met een klein beetje boter en leg een reep bakpapier op de bodem.

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats een rooster bijna onderin de oven.

Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en snij het teveel aan de randen voorzichtig met een scherp mes weg. (In mijn vorm past precies een halve verpakking vers bladerdeeg). Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

Snij de courgette in kleine stukjes.

Klop de 4 eieren in de mengkom los en voeg er dan een snuf zout, wat versgemalen peper, een 0,5 theelepel Italiaanse kruiden en 3 eetlepels (kook)room aan toe. Goed mengen. Roer en dan de geraspte kaas en stukjes courgette doorheen.

Schenk het eimengsel op het bladerdeeg en zorg ervoor dat de stukjes courgette goed verspreid zijn over de gehele oppervlakte. Duw dan voorzichtig 12 kerstomaatjes op gelijke afstand in het eimengsel.

Schuif de bakvorm in de oven en bak de hartige taart met tomaatjes in 30 á 35 minuten goudbruin. Haal de taart na het bakken uit de vorm. Eet het direct op of laat het afkoelen op een rooster. Zowel koud als warm is deze hartige taart met tomaatjes erg smakelijk. Serveer er eventueel soep en een gemende salade bij.

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: