Makkelijke pompoensoep

Makkelijke pompoensoep

Deze makkelijke pompoensoep is snel klaar. Het meeste werk gaat in het schoonmaken van de Uchiki Kuri zitten. Een pompoen is lekker veelzijdig. De smaak doet een beetje aan wortel en zoete aardappel denken. Je kunt er soep van maken, maar ook in brood deeg verwerken, in plakken gesneden grillen in de oven, als kleine blokjes wokken en door de spaghetti of rijst mengen. Wanneer je voor soep kiest dan kun je meteen alle groente restjes uit de koelkast op maken. Voeg er kruiden en specerijen aan toe die er goed bij passen.

Uchiki Kuri pompoen

De Uchiki Kuri is een Japanse Hakkaido pompoen. De jonge pompoenen zijn eerst fel geel van kleur, maar verkleuren naar oranje als ze rijp en oogstklaar zijn. Het vruchtvlees is geeloranje en buitengewoon rijk aan vitamines en mineralen. De Uchiki Kuri heeft een ietwat zoete en nootachtige smaak. Je kunt deze pompoenen vaak wel tot in maart bewaren. Men zegt dat het aroma en de voedingswaarde zelfs in de loop van de tijd nog beter wordt.

Makkelijke pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 kleine Uchiki Kuri (pompoen)
  • 300 gr fijngesneden soepgroente (prei, wortel, bloemkool, bladselderij)
  • 2 tl kerrie masala
  • 2 tl zoete paprika poeder
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 0,5 tl komijn, gemalen
  • snufje zout
  • snufje cayennepeper
  • versgemalen zwarte peper

Verder nog:

  • snijplank
  • groot, scherp mes
  • dunschiller
  • soeppan
  • maatlepels
  • staafmixer of keukenmachine
  • zelf gebakken stokbrood (optioneel)

Bereiding van de makkelijke pompoensoep

Zet alle benodigdheden klaar. Dat werkt een stuk makkelijker.

Hak de pompoen voorzichtig met een mes in grote stukken. Haal met een lepel de zaden en de kern eruit. Snijdt dan de stukken in smallere repen en haal met een dunschiller de schil er af. Ik gebruik hier meestal een asperge-schiller voor, dat gaat echt super. Maak dan kleine blokjes van de repen Uchiki Kuri en doe ze in een grote pan.

Maak de restjes groente schoon, snijdt deze fijn en doe ze bij de pompoenblokjes. Voeg alle kruiden en specerijen toe en roer ze goed door het groente mengsel. Dan nog 1 á 1,5 liter water erbij doen en zet de pan op het vuur. Breng het water aan de kook en zet dan het gas iets lager. Na ongeveer 30 minuten is de groente zacht. Haal de pan van het vuur en pureer de soep grof met een staafmixer. Je mag er nog stukjes groente in zien zitten, maar de soep moet wel een beetje dikker worden.

Serveer de makkelijke pompoensoep direct (of later natuurlijk) en geef er bijvoorbeeld wat zelfgebakken (stok)brood bij.

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: