Makkelijke pompoensoep met Uchiki Kuri

Makkelijke pompoensoep

Deze makkelijke pompoensoep is snel klaar. Het meeste werk gaat in het schoonmaken van de Uchiki Kuri zitten. Een pompoen is lekker veelzijdig. De smaak doet een beetje aan wortel en zoete aardappel denken. Je kunt er soep van maken, maar ook in brood verwerken, in plakken gesneden grillen in de oven, als kleine blokjes wokken en door de spaghetti of rijst mengen. Wanneer je voor soep kiest dan kun je meteen alle groente restjes uit de koelkast op maken. Voeg er kruiden en specerijen aan toe die er goed bij passen.

Uchiki Kuri pompoen

De Uchiki Kuri is een Japanse Hakkaido pompoen. De jonge pompoenen zijn eerst fel geel van kleur, maar verkleuren naar oranje als ze rijp en oogstklaar zijn. Het vruchtvlees is geeloranje en buitengewoon rijk aan vitamines en mineralen. De Uchiki Kuri heeft een ietwat zoete en nootachtige smaak. Je kunt deze pompoenen vaak wel tot in maart bewaren. Men zegt dat het aroma en de voedingswaarde zelfs in de loop van de tijd nog beter wordt.

Zelf pompoenen kweken

Pompoenen behoren tot dezelfde familie als de courgette. Ze zijn zacht van smaak en laten zich daardoor makkelijke in allerhande recepten verwerken. Wist je trouwens dat je pompoenen heel eenvoudig zelf kun kweken? Zelfs in een mini tuintje of op een balkon. Er bestaan namelijk ook kleine formaten, die je over de grond kunt laten kruipen of omhoog, langs een hekwerk. Bij een tuincentrum of online kun je zaden van verschillende pompoenen bestellen. Hoe leuk is het wanneer je deze smakelijke pompoensoep van je eigen pompoenen kunt maken. Gewoon een keer doen! 

Makkelijke pompoensoep recept

Makkelijke pompoensoep

Makkelijke pompoensoep

Pompoensoep, eenvoudig en snel te maken met een Uchiki Kuri en specerijen. Recept Xandra Bakt Brood.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Bijgerecht, Soep
Keuken Hollands

Benodigdheden

  • snijplank
  • groot, scherp mes
  • dunschiller
  • (soep)pan
  • maatlepels
  • staafmixer of keukenmachine
  • zelf gebakken stokbrood (optioneel)

Ingrediënten
  

Soep

  • 1 Uchiki Kuri, middelgroot (pompoen)
  • 300 gr fijngesneden soepgroente (prei, wortel, bloemkool, bladselderij)
  • 2 tl kerrie masala
  • 2 tl zoete paprika poeder
  • 1 tl koriander, gemalen
  • ½ tl komijn, gemalen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje cayennepeper
  • versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Zet alle benodigdheden klaar. Dat werkt een stuk makkelijker.
  • Hak de pompoen voorzichtig met een mes in grote stukken. Haal met een lepel de zaden en de kern eruit. Snijdt dan de stukken in smallere repen en haal met een dunschiller de schil er af. Ik gebruik hier meestal een asperge-schiller voor, dat gaat echt super. Maak dan kleine blokjes van de repen Uchiki Kuri en doe ze in een grote pan.
  • Maak de restjes groente schoon, snijdt deze fijn en doe ze bij de pompoenblokjes. Voeg alle kruiden en specerijen toe en roer ze goed door het groente mengsel. Dan nog 1 á 1,5 liter water erbij doen en zet de pan op het vuur. Breng het water aan de kook en zet dan het gas iets lager. Na ongeveer 30 minuten is de groente zacht.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep grof met een staafmixer. Je mag er nog stukjes groente in zien zitten, maar de soep moet wel een beetje dikker worden.
  • Serveer de makkelijke pompoensoep direct (of later natuurlijk) en geef er bijvoorbeeld wat zelfgebakken (stok)brood bij.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

Makkelijke pompoensoep gemaakt?

Heb je dit eenvoudige recept voor pompoensoep gemaakt? Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Makkelijke pompoensoep’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD of #XandraBaktBrood. Dank je wel alvast.

Dat smaakt naar meer soep

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Makkelijke pompoensoep met Uchiki Kuri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe vind je het recept? Geef je waardering!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven