Makkelijke preisoep met room en kruiden

Makkelijke preisoep

Preisoep kan je op veel verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld als een heldere, zomerse bouillon of een dikke, verwarmende herfstsoep. Deze keer heb ik voor het laatste gekozen. Het is tenslotte lekker koud buiten, brrrr. Er ontstaat een verrassend andere smaak door het gebruik van rijst in plaats van aardappel om de soep te binden. Dit recept is een absolute aanrader en gaat linea recta in de map met ‘goedgekeurde recepten’. Graag deel ik het recept voor makkelijke preisoep met jou.

Makkelijke preisoep

28 oktober 2012

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 5 preien, gesneden
  • 150 g langkorrelige rijst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 mespuntje gedroogde, rode peper of wat sambal
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 200 ml volle room
  • wat zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • grote (soep) pan
  • maatlepels
  • keukenweegschaal
  • snijplank
  • mes
  • pollepel
  • staafmixer of foodprocessor

Bereidingswijze makkelijke preisoep

Verhit de boter met 2 eetlepels olie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook. Roerbak dan de prei 5 minuten mee.

Voeg de zout, peper, rijst en de kruiden toe en roer ongeveer 3 minuten. Roer de bouillon erdoor en laat 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de ingrediënten in een blender en schenk het terug in de pan. Of haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Er moet een dikke, stevige soep ontstaan.

Voeg de room toe en warm door.

Deze makkelijke preisoep smaakt erg lekker met wat versgebakken brood en roomboter.

Ik zeg proeven maar!

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Bak je eigen rogge zuurdesembrood voor bij de soep!

Geef een reactie: