Romige paprikasoep

Romige paprikasoep

Heerlijk, zelfgemaakte en romige paprikasoep, wie wil dat nou niet? Lekker met wat versgebakken brood, zoals het karnemelkse brood. Deze fantastische soep is geschikt voor vier personen.

De oven staat al aan voor het roosteren van de paprika’ s, dus je kunt ook je eigen brood bakken. Deze mooie oranjerode soep is lekker pittig door de Engelse kerrie en tegelijkertijd zacht romig van smaak. Eventueel kun je ook nog vlak voor het opdienen een scheutje (slag)room toevoegen.

Romige paprikasoep

7 mei 2013

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s (gele of oranje)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl Engelse kerriepoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • vers gemalen zout en peper
  • een flinke scheut Chardonney uit 2011 (grapje, elke droge, witte wijn is goed)
  • wat fijngesneden basilicum
  • olie of boter om in aan te bakken
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • staafmixer of andere keukenmachine
  • zeef, fijnmazig

Bereidingswijze romige paprikasoep

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de paprika’ s in vieren. Verwijder de zaden en het steeltje. Leg de stukken met de buitenkant naar boven op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Bak de paprika’ s 30 minuten zacht. Let op: keer ze wel regelmatig om en let goed op dat ze niet verbranden.

Haal de bakplaat uit de oven. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprikastukken kleiner. Schenk olie of boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de Engelse kerriepoeder toe en roer goed. Voeg de paprikastukjes toe, evenals de wijn, de laurierblaadjes en wat zout en peper. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuten op een laag vuur sudderen. Roer af en toe door.

Neem de pan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Pureer het mengsel met de staafmixer. Pas op voor je kleding: paprika en kerrie geeft vlekken!

Hang de zeef boven een schone pan en giet voorzichtig de soep door de zeef. Voeg nog ongeveer 3 dl warm water bij de soep. Niet te veel, want er moet een gebonden soep ontstaan.

Serveer de soep in mooie kommen met wat fijngesneden basilicum er over.

Ik zeg proeven maar!

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Deze soep smaakt heerlijk bij gezonde bruine bolletjes met lijnzaad.

Geef een reactie: