Snelle pastasalade met mozzarella

Snelle pastasalade met mozzarella

In een oogwenk draai je deze heerlijke & snelle pastasalade met mozzarella in elkaar. Serveer het direct of maak de salade van te voren klaar en bewaar het in de koelkast of -tas. Laat de zomer maar komen! Een koude pastasalade is makkelijk als bijgerecht voor bij de bbq, op de camping, voor een picknick op het strand, een warme zomeravond, voor de lunch op je werk of neem het mee voor onderweg. Vers, gezond en eerlijk genieten. Je weet tenslotte wat je er in hebt gestopt. Tja, wat kan ik er nog meer over zeggen? Deze salade is lekker low-budget en heel geschikt om veel (kleine) restjes uit de koelkast in te deponeren. Wat verse kruiden uit de tuin erbij en genieten maar. Het leven kan zo heerlijk basic & puur zijn. Een mooie zomer allemaal!

Snelle pastasalade met mozzarella

Ingrediënten (voor circa 4 personen):

  • 300 gr gedraaide pasta, Fussilli
  • 12 á 15 radijsjes
  • 3/4 komkommer
  • 300 gr kleine tomaatjes
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 bol mozzarella
  • snufje zout
  • wat versgemalen peper
  • scheutje olijfolie
  • groene pesto (optioneel)
  • paar verse basilicumblaadjes (optioneel)

Verder nog:

  • afsluitbare kom
  • mes
  • snijplank
  • pan
  • vergiet
  • 2 lepels

Tip: voeg de kleiner gescheurde basilicumblaadjes pas op het laatste moment toe. Zo blijven ze er fris en groen uitzien.

Bereiding snelle pastasalade

Zet alle benodigdheden eerst klaar, dat werk straks een stuk makkelijker.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of gebruik een restant gekookte pasta van de vorige dag. Laat het daarna uitlekken in een vergiet en goed afkoelen, tenzij je de pasta lauwwarm wilt eten. Dat is namelijk ook heel smakelijk.

Spoel de tomaatjes, de lente-ui, de radijsjes en de komkommer af onder koud stromend water. Dep ze droog met een schoen theedoek of een stukje keukenpapier. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de lente-ui in ringetjes, de tomaatjes in vieren en de komkommer in kleine stukjes. Neem een kom en doe de gesneden groente hier in en meng alles goed.

Scheur of snijd de bol mozzarella in kleine stukjes en voeg deze bij de groente.

Doe de uitgelekte en afgekoelde pasta er ook bij en roer alles voorzichtig door elkaar. Voeg een snufje zout, wat versgemalen zwarte peper en een scheutje olijfolie naar smaak toe. TIP: Wanneer je ook nog groene pesto aan de pastasalade toevoegt, laat het zout dan achterwege.

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood / Mijn recept, inclusief afbeelding, heb ik al eens eerder gepubliceerd op Lekker Tafelen.

Geef een reactie: