Vegan kikkererwtenburgers

Vegan kikkererwtenburgers

Mijn dochter is vegetariër en vind het leuk om zelf vegaburgers te maken. Bovendien kun je ze zelf smaak geven en zijn ze gezonder dan de kant- en-klare burger uit de supermarkt. Wil jij ook je eigen kikkererwtenburger maken? Dan heb je het juiste artikel te pakken! Deze vegan kikkererwtenburgers zijn goed voor 3 á 4 stuks. Heerlijk op een zelfgebakken volkoren broodje met een flinke klodder hummus.

Vegan kikkererwtenburgers

10 februari 2013

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 uitje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • mespuntje cayennepeper
  • snufje zout
  • klein beetje bloem
  • rijstolie om in te bakken
  • eventueel kleine metalen ringen om te burgers te vormen, maar dat kan ook met de hand

Bereidingswijze vegan kikkererwtenburgers

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes.
Pureer vervolgens de kikkererwten in een foodprocessor. Heb je geen foodprocessor? Prak de erwten dan met een vork en hak ze fijner met een mes.

Doe de puree in een kom en voeg de stukje ui, knoflook, zout, cayennepeper, koriander en komijnpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Wanneer het mengsel iets aan de droge kant is, kun je eventueel een lepel water toevoegen.

Maak met behulp van een kleine, ronde vorm burgers van ongeveer 1,5 cm dikte. Je kunt ook met de hand balletjes maken en ze voorzichtig wat platter drukken.

Wentel ze een voor een door de bloem, zodat er een heel dun laagje ontstaat. Dit geeft straks een krokant korstje en zorgt ervoor dat ze niet zo snel uit elkaar vallen.

Verwarm een laagje rijstolie in een koekenpan en bak daarin de burgers ongeveer 4 minuten aan beide kanten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Ik zeg proeven maar!

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Combineer deze vegan kikkererwtenburgers met zachte bruine bolletjes.

Geef een reactie: