Verse pasta met spinazie en kaas

verse pasta met spinazie 2

Met recht puur genieten deze vegetarische verse pasta met spinazie. De zachte Deense blauwe kaas en de walnoten maken dit gerecht helemaal af. Niets meer aan doen zou ik zeggen. Met slechts vijf ingrediënten, de zwarte peper heb ik meegeteld, maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. Heb je geen tijd om zelf tagliatelle te maken, dan kun je deze natuurlijk ook gewoon vers halen. Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten een goede kwaliteit verse pasta. Of ga eens op zoek naar een Italiaanse delicatessenwinkel bij jou in de buurt.

Tip: hier vind je het recept en de werkwijze om zelf heerlijke verse pasta te maken. 

Verse pasta met spinazie en kaas

4 mei 2016

Benodigdheden voor 2 – 3 personen

Ingrediënten:

  • 0,5 recept ‘zelf verse pasta maken’ (= circa 250 gram verse tagliatelle)
  • 450 gram verse spinazie
  • 100 gr zachte Deense blauwe kaas (Aldi)
  • 65 gr walnoten
  • versgemalen zwarte peper

Verder nog:

  • wok
  • snijplank
  • groot mes
  • vergiet of zeef
  • spatel
  • slacentrifuge (optioneel)

Zo maak je tagliatelle met verse groente en kaas

Zet de benodigdheden klaar en weeg de ingrediënten alvast af. Dat werkt straks een stuk makkelijker.

Was de spinazie en slinger het goed droog met behulp van een slacentrifuge of laat het goed uitlekken in een vergiet.

Hak de walnoten grof.

Verkruimel/breek de zachte Deense blauwe kaas in kleine brokjes.

Zet de wok op de warmte bron en verwarm deze goed voor. Wok de spinazie in een paar minuten zacht, maar niet te gaar. Een beetje al dente net als de pasta. Doe het vervolgens over in de zeef of vergiet en laat het uitlekken. Leg de uitgelekte spinazie op de snijplank en snijd het een klein beetje kleiner.

Zet de wok weer op de warmte bron, niet op een hoge stand, het is alleen bedoeld om het gerecht warm te maken. Doe de spinazie in de wok en voeg daar de helft van de zachte Deense blauwe kaas bij en wat versgemalen zwarte peper. Meng het goed de kaas gaat nu smelten. Voeg de tagliatelle toe en verwarm deze ook mee. Verdeel de verse pasta met spinazie over 2 of 3 borden. Strooi daar de rest van de kaas en de stukjes walnoten over.

IK ZEG PROEVEN MAAR! 

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Pannenkoeken met restjes desem bakken’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD Of #xandrabaktbrood.

Bron: Het recept voor de verse tagliatelle is gebaseerd op een basisrecept uit het kookboek ‘Pasta di Janny’ van Janny van der Heijden. Ik heb toestemming van de uitgeverij om het recept voor verse pasta uit het boek te gebruiken. De variant voor ‘verse pasta met spinazie’ heb ik zelf bedacht.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Verse pasta met spinazie en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven