Verse pasta met spinazie

verse pasta met spinazie 2

Met recht puur genieten deze vegetarische verse pasta met spinazie. De zachte Deense blauwe kaas en de walnoten maken dit gerecht helemaal af. Niets meer aan doen zou ik zeggen. Met slechts vijf ingrediënten, de zwarte peper heb ik meegeteld, maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. Heb je geen tijd om zelf tagliatelle te maken, dan kun je deze natuurlijk ook gewoon vers halen. Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten een goede kwaliteit verse pasta. Of ga eens op zoek naar een Italiaanse delicatessenwinkel bij jou in de buurt.

Tip: hier vind je het recept en de werkwijze om zelf heerlijke verse pasta te maken. 

Verse pasta met spinazie

Ingrediënten (voor 2 á 3 personen):

  • 0,5 recept ‘zelf verse pasta maken’ (= circa 250 gram verse tagliatelle)
  • 450 gram verse spinazie
  • 100 gr zachte Deense blauwe kaas (Aldi)
  • 65 gr walnoten
  • versgemalen zwarte peper

Verder nog:

  • wok
  • snijplank
  • groot mes
  • vergiet of zeef
  • spatel
  • slacentrifuge (optioneel)

Bereiding verse pasta met spinazie

Zet de benodigdheden klaar en weeg de ingrediënten alvast af. Dat werkt straks een stuk makkelijker.

Was de spinazie en slinger het goed droog met behulp van een slacentrifuge of laat het goed uitlekken in een vergiet.

Hak de walnoten grof.

Verkruimel/breek de zachte Deense blauwe kaas in kleine brokjes.

Zet de wok op de warmte bron en verwarm deze goed voor. Wok de spinazie in een paar minuten zacht, maar niet te gaar. Een beetje al dente net als de pasta. Doe het vervolgens over in de zeef of vergiet en laat het uitlekken. Leg de uitgelekte spinazie op de snijplank en snijd het een klein beetje kleiner.

Zet de wok weer op de warmte bron, niet op een hoge stand, het is alleen bedoeld om het gerecht warm te maken. Doe de spinazie in de wok en voeg daar de helft van de zachte Deense blauwe kaas bij en wat versgemalen zwarte peper. Meng het goed de kaas gaat nu smelten. Voeg de tagliatelle toe en verwarm deze ook mee. Verdeel de verse pasta met spinazie over 2 of 3 borden. Strooi daar de rest van de kaas en de stukjes walnoten over.

EET SMAKELIJK!

Bron: Het recept voor de verse tagliatelle is gebaseerd op een basisrecept uit het kookboek ‘Pasta di Janny’ van Janny van der Heijden. Het recept voor ‘verse pasta met spinazie’ heb ik zelf bedacht.

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: