Water met een fruit smaakje maken

Flessen water met een fruit smaakje

Water met een fruit smaakje maken. Met deze warmte drink ik tegenwoordig water, heel veel water. Het is namelijk de beste dorstlesser die er is. Kraanwater is goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Je hoeft enkel een waterkraan open te draaien en wat eruit komt is ook nog eens van goede kwaliteit. Wie enkel water wat saai vindt, pimpt het gewoon op met wat vers fruit, groenten en kruiden. Zo kun je in een handomdraai telkens een ander smaakje op tafel zetten.

Water met een fruit smaakje maken

Vrijdag 27 juli 2018

Water is lekker veelzijdig. Je kunt er als smaakmaker allerlei ingrediënten aan toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld warme koffie of thee zijn. Zelf drink ik het met deze warmte liever gekoeld, geheel naturel of met een vleugje fruit. Wanneer je kleine flesjes met het smakelijk fruitwater vult, dan kun je die mee te nemen in je tas of rugzak. Doe er desnoods een speciale flessenkoeltas omheen zodat je drankje heerlijk fris blijft. Zo heb je tijdens een wandeling, een fietstocht of onderweg naar je werk altijd iets gezonds te drinken bij je. Voldoende vocht innemen is belangrijk, ook wanneer het weer straks wat koeler is.

Zelf vergat ik het regelmatig en pas wanneer ik hoofdpijn had dacht ik … ohja .. water drinken. Tegenwoordig sleep ik overal mijn hervulbare, bpa-vrije waterfles met mij mee, zelfs binnenshuis. Aan het einde van de dag stop ik de lege fles in de vaatwasser, zodat hij de volgende dag weer brandschoon is om te gebruiken.

Dat smaakt naar meer 

flessen Water met een fruit smaakje

Amsterdamse waterleidingduinen

Wat mij betreft heeft kraanwater de voorkeur. Al was het maar omdat ik probeer zo min mogelijk producten in een plastic verpakking aan te schaffen. Natuurlijk hebben we hier mazzel wat betreft het drinkwater, dat besef ik mij terdege. Het waternet levert via de Amsterdamse waterleidingduinen een heerlijk zacht en smakelijk product. De gemiddelde waterhardheid van ons kraanwater is slechts 7,8 dH.

Daarnaast vormen de Amsterdamse waterleidingduinen ook een bijzonder fraai natuurgebied. Een echte aanrader om daar eens te gaan wandelen. De kans is groot dat je een mooi damhert tegenkomt. Breng dan meteen een bezoekje aan het bezoekerscentrum. Het gebied is niet vrij toegankelijk, je moet wel een dagkaart aanschaffen. Er zijn verschillende hoofdingangen, kijk voor meer informatie op de website Amsterdamse waterleidingduinen

Flessen water met een fruit smaakje

Zo maak je water met een fruit smaakje

De mogelijkheden zijn legio. Kies de smaakcombinatie die jij het lekkerst vindt of kijk eerst even in de koelkast wat er in voorraad is. Gebruik het liefst onbespoten groenten en fruit dat is wel zo gezond. Misschien heb je zelfs wel allerlei smaakmakers in de tuin staan. Voeg eventueel enkele ijsblokjes voor extra koel resultaat. Bewaar je smaakwater in de koelkast of koelbox.

Benodigdheden

 • 1 of meerder flessen met deksel
 • koud kraanwater of bronwater, met of zonder koolzuur
 • (restjes) fruit, groente, kruiden of specerijen
 • ijsblokjes (optioneel)

Enkele smaakcombinaties:

 • Watermeloen – munt
 • Munt – komkommer
 • Komkommer – blauwe bessen – limoen- munt
 • Appel – kaneel(stokje) – zwarte bessen – citroen
 • Appel – gember
 • Aalbessen – munt – limoen
 • Mandarijn – citroen – limoen
 • Ananas – mango – papaya
 • Citroen – tijm

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Water met een fruit smaakje’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Water met een fruit smaakje maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven