Zoete aardappel paprikasoep

Zo maak je Zoete aardappel paprikasoep

Deze heerlijke ‘zoete aardappel paprikasoep’ is eenvoudig en snel te maken. Ik kreeg het recept, inclusief een portie soep, van onze oudste dochter. Ik kan je wel alvast verklappen dat het bijzonder smakelijk is. Zij mag nu absoluut vaker met een pannetje soep langskomen. Wie een druk leven leidt, maar toch vers en gezond wil eten, is vaak op zoek naar simpele gerechten. Deze soep is dan echt een uitkomst. Het staat binnen een half uur op tafel. Serveer er dan een knapperige salade en wat bruin (stok)brood bij en je maaltijd is compleet.

Gebruik dit recept als basis. Je kunt er namelijk heel eenvoudig je eigen draai aan geven. Vervang de cayennepeper bijvoorbeeld door wat kaneel of koekkruiden. Schenk er daarna wat kokosroom bij en je krijgt een ‘Oosterse’ smaaksensatie. Een andere optie is om in verhouding meer paprika’s en minder aardappelen te gebruiken. Voeg ook eens een handje dungesneden champignons toe en wat uitgebakken (vega) spekjes. Leef je uit, wees creatief. Kijk eerst wat er in jouw voorraadkast ligt en pas het recept daar op aan. Eet smakelijk!

Soep, dat smaakt naar meer

Zo maak je Zoete aardappel paprikasoep

Zoete aardappel paprikasoep

Vrijdag 22 juni 2018

Ingrediënten voor 3 á 4 personen

  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 zoete aardappelen, middelgroot
  • 1 grote paprika, geel of oranje
  • 1 bouillonblokje (of stel zelf kruiden en zout samen)
  • snufje cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • 1 á 1,2 l water

Topping

  • 100 á 150 mais, vers gekookt of blikje
  • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
  • (zure)room (optioneel)
  • croutons (optioneel)

Benodigdheden

  • (soep)pan
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • staafmixer of blender

Zo maak je Zoete aardappel paprikasoep

Bereidingswijze zoete aardappel paprikasoep

Zet alle ingrediënten en benodigdheden klaar op je werkblad.

Was dan de zoete aardappelen en de paprika schoon onder de koude kraan. Snijd de aardappelen in kleine stukken. Verwijder de kern, zaden en het steeltje van de paprika. Maak er vervolgens kleine blokjes van en de lente-ui in dunne ringetjes.

Zet nu de pan met een dikke bodem op de hittebron. Doe er dan 1 eetlepel olijfolie in. Zodra de olie warm is, kun je hierin de stukjes ui en knoflook glazig bakken.

Voeg nu de zoete aardappelen, de paprika, het bouillonblokje, de kruiden en voorzichtig circa 1 liter water toe. De groenten moeten net onder water staan. Wanneer je denkt dat 1 liter net te weinig is, neem dan iets meer water. Breng daarna het geheel aan de kook. Zet de hittebron dan iets lager en wacht totdat de zoete aardappelen zacht zijn. Dit gaat verrassend snel. Haal nu dan pan dan van de hittebron en pureer de ingrediënten tot een egale soep.

Zet de pan nu weer op de hittebron. Voeg vervolgens de mais bij de soep en verwarm het geheel op een lage temperatuur. Zodra de ‘zoete aardappel paprikasoep’ warm genoeg is, kun je het serveren. Breng als laatste de topping aan. Mijn dochter gebruikte hiervoor stukjes lente-ui.

WIJ ZEGGEN PROEVEN MAAR! 

Seline & Sandra

 

Bron: Met dank aan Seline voor het beschikbaar stellen van een bakje soep en het bijbehorende recept.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

P.S.: Ik vind het leuk wanneer je een foto van jouw ‘Zoete aardappel paprikasoep’ op social media met ons deelt, voorzien van de hashtag: #XBBROOD.

2 comments on “Zoete aardappel paprikasoep”

  1. Ilse schreef:

    Deze soep laatst gemaakt, echt super lekker en snel klaar. Een aanrader!

    1. Xandra schreef:

      Dank je wel Ilse! Ik zal het mooie compliment doorgeven aan mijn dochter. Gr. Sandra

Geef een reactie: