Ei in brood bakken doe je zo

Ei in brood gebakken

Ei in brood gebakken. Nog een smakelijk idee voor ‘oud’ brood. Bak eens een ei in een bammetje of maak zoals de Engelsen zeggen een ‘Egg in a basket’. Ja inderdaad, je kunt natuurlijk ook gewoon een omelet op een stukje brood mikken. Maar zeg nou zelf, deze variant ziet er toch een stuk leuker uit. Verras je geliefde er binnenkort eens mee of wacht even tot Valentijnsdag (14 februari) en serveer dan dit heerlijke ontbijtje op bed. Wanneer je helemaal een goede indruk wilt maken, snijd dan een hartje, in plaats van een cirkel, uit het brood.

Serveertips voor ontbijt op bed

Ik heb voor geroosterde tomaatjes gekozen, maar wat dacht je van een plakje uitgebakken spek, wat ham, een kleine sausage? Vruchtenjam voor op het brood. Een glas vers geperste sinaasappelsap. Of misschien een van die hippe groene drankjes. Thee, koffie, melk? Een leuk servetje, maak er iets gezelligs van.

Psssttt …. een tip voor de heren hier online: vergeet die rode roos niet!

Ei in brood bakken doe je zo

9 januari 2015

Benodigdheden ontbijtje voor 2 personen

Ingrediënten:

 • 2 boterhammen (ik heb Allinson volkoren genomen)
 • 2 eieren (S of M)
 • snufje zout
 • beetje versgemalen peper
 • beetje roomboter
 • 6 kleine tomaten (optioneel)

Verder nog:

 • Uitsteekring, metaal met ∅ 8 cm (Kookwinkel)
 • koekenpan
 • 2 borden
 • bestek

Optioneel:

 • ontbijtspek, ham, (sinaasappel)sap, koffie, thee, melk, servetjes, roos

Bereidingwijze broodje met ei

Verwarm eerst de pan een klein beetje voor op een heel laag vuur.

Druk daarna met behulp van een uitsteker of snijd met een scherp mes een cirkel (of een ander figuur) uit de 2 boterhammen. Zorg dat de korst aaneengesloten blijft, anders loopt straks het vloeibare ei eruit.

Besmeer vervolgens de uitgestoken/uitgesneden stukjes brood aan beide zijden met een klein boter. Leg alle stukken in de koekenpan. Zorg dat het brood goed plat ligt, zodat het ei niet weg kan vloeien. Breek het eerste ei voorzichtig en laat het in de holte in de boterham lopen. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Vul nu ook de tweede boterham. Laat de eieren op een zacht vuurtje langzaam stollen. Wanneer je ook tomaatjes erbij serveert, rooster deze dan ook direct mee in de pan. Draai de losse stukjes brood, dus die zonder ei, af en toe om.

Haal daarna de ‘ei in brood gebakken’ bammetjes voorzichtig uit de pan en leg ze vervolgens op de borden. Strooi er een snufje zout en een klein beetje vers gemalen peper over. Leg de kleine stukjes brood en tomaatjes erbij en serveer direct.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Ei in brood bakken doe je zo’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD Of #xandrabaktbrood.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Ei in brood bakken doe je zo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven