Herinnert u zich deze nog? Deel 3

Herinnert u zich deze nog Deel 3

De start van de maand maart vraagt om een nieuw item. Maar eerst willen jullie vast wel weten wat het voorwerp van februari nu eigenlijk was. Het is een vorkje om in een stuk cake te prikken voordat je het gaat aansnijden. Zo hoef je de cake niet met je hand vast te pakken. Wel zo hygiënisch en het staat absoluut een stuk chiquer dan een set van die wegwerphandschoentjes. 

Wie het weet mag het zeggen

Aan het begin van elke maand zal ik een voorwerp op mijn blog plaatsen en aan jullie laat ik de schone taak over om te onthullen wat het is. Ik ben benieuwd naar de reacties en bijzondere verhalen. Het mooiste antwoord wint eeuwige roem. Zeg nou zelf, zo’n geweldige kans laat je toch niet lopen?! Dus kijk maar snel of je het voorwerp of eigenlijk voorwerpen van de maand maart herkent ….

Herinnert u zich deze nog? Deel 3

Vrijdag 3 maart 2017

Herinnert u zich deze nog Deel 3

Kringloopwinkel

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten mag ik graag in een kringloopwinkel rondneuzen. Regelmatig breng ik onder andere een bezoekje aan The Vintage Store in Heemstede. Soms kom je daar voorwerpen tegen waarvan je werkelijk geen idee hebt wat het voorstelt. Waar zou het voor bedoeld zijn en hoe werkt het? Welke ontwerper heeft deze keukengadget bedacht? Was het een top of een totale flop?

Daarom mijn vraag aan jullie

Wie kan mij vertellen wat waar deze twee terra cotta vormen voor bedoeld zijn. Ik vond eerst het langwerpige exemplaar in de kringloopwinkel. Het motief op de tegel (?) sprak mij erg aan, dus heb ik voor de heb maar meegenomen. Een paar weken later lag er een rond model en toen werd ik toch wel heel nieuwsgierig naar de herkomst. Is het een gebruiksartikel of om als siervoorwerp aan de wand te hangen? Ik heb werkelijk geen idee. Mooie verhalen, uitleg en foto’s van soortgelijke gebruiksartikelen zijn van harte welkom. Laat hier onder een berichtje achter of stuur een email. Ik ben benieuwd!

Groetjes, Xandra

 

Bron: Item gekocht bij The Vintage Store in Heemstede.

©XBB Copyright Xandra bakt brood

2 comments on “Herinnert u zich deze nog? Deel 3”

 1. José schreef:

  Dag Sandra,

  Erg grappige aktie van je. Ik kom ook graag in kringloopwinkels en neem ook wel eens wat mee zonder dat ik meteen zie/weet waarvoor het gebruikt wordt. Zo heb ik een glazen voorwerp meegenomen met een soort radertje/wieltje in het midden op een glazen pijpje met pin van dit glazen voorwerp. Lijkt op windvaantje wat beweegt in en door de wind alleen dat van mij is opgesloten in glas. Alleen aan de onderkant is dit glazen voorwerp open. Ik heb per toeval ontdekt dat dit vaantje gaat ronddraaien zodra dit glazen voorwerp een poos onder een lamp/peer staat. Was een fantastische en erg leuke ontdekking.
  Jouw aanwinst lijken mij beiden stempels voor op brood wat je bakt. Puur als versiering/handtekening als extra element.

  Ik kijk uit naar je recepten maar ook naar je bijzondere vondsten in de kringloopwinkel.

  Groetjes, José van Grunsven

 2. corine schreef:

  Hoi Sandra
  het zijn broodwarmhouders. Ze werden in de oven verwarmt en bij het brood gelegd in een mandje. Zo bleef/blijft je brood langer warm

Geef een reactie: