Over

Over Xandra Bakt Brood

4-Daagse cursus Introductie Boulangerie / Bakery Institute Zaandam / Oktober 2014 / Docent Francois Brandt

Welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op Xandra Bakt Brood. Misschien ben je net zoals ik lichtelijk verslaafd aan brood bakken, ook wel hobbybakker genoemd. Of je bent op zoek naar handige informatie, omdat je graag brood wilt bakken. Heb je geen idee hoe je moet beginnen? Dat ben je aan het juiste adres. Ik hoop dat je iets aan mijn verhalen en recepten hebt. Veel plezier en bak ze!

Over Xandra Bakt Brood

Maar eerst zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Sandra. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik ben ruim 29 jaar werkzaam geweest in het boekenvak, waarvan het grootste deel bij De Slegte in Haarlem. Voordat ik met mijn eigen website begon heb ik eerst wat ervaring opgedaan bij ‘Lekker Tafelen’. Daar kun je waarschijnlijk ook nu nog een deel van mijn recepten, afbeeldingen, reviews en informatieve stukjes vinden. Ruim twee jaar heb ik voor dit online foodmagazine geblogd en als redactielid achter de schermen gewerkt.

Het broodbak virus

Waarom ben ik zo dol op brood bakken? Dit ‘broodbak virus’ is jaren geleden ontstaan. In die tijd werd de broodbakmachine een ware trend. Natuurlijk kon ik niet achterblijven en kocht ik mijn broodbakmachine. Het nadeel van zo’n machine is dat je na afloop de deeghaak uit een prachtig zelfgebakken brood moet halen. Tja, een brood met een groot gat erin… Dat moet toch beter kunnen?

De eerste tijd liet ik het deeg nog kneden en rijzen in de broodbakmachine. Helaas ging deze na een tijd stuk en heb ik de machine vervangen door een Kenwood Major met een aparte en speciale deeghaak. Daarna ging het snel en had het broodbak virus mij te pakken: rijsmandjes, ovensteen, bakblikken, linnendoeken, enz.

De recepten die ik maakte wilde ik graag met anderen delen en besloot ik een blog te beginnen. Op internet heb ik ervoor gekozen om Xandra Bakt Brood te gebruiken. Er zijn namelijk zo veel Sandra’s met een S op internet en je wilt natuurlijk wel opvallen tussen al die dames.

In oktober 2014 heb ik de 4-daagse introductie cursus Boulangerie gevolgd bij de Bakery Institute in Zaandam. Ik heb daar veel nieuwe dingen geleerd en bevestiging gekregen dat ik zo’n gekke hobbybakker nog niet ben. Het is een kwestie van goede informatie verzamelen en oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Het blijft een wonderbaarlijk proces om van water, meel, zout en soms een klein beetje gist, een smakelijk en mooi brood te maken.

VEEL LEES EN BAK PLEZIER!

Groetjes, Xandra.

P.S.: Je kunt een leuk artikel over mij vinden in de Healthy You nr. 3 2014, op bladzijde 70 & 71: Komt voor de bakker.

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Schuiven naar boven