Aardbeien yoghurt ijsjes

Aardbeien yoghurt ijsjes

Wie lust er een heerlijk koud vruchtenijsje? Je kunt kiezen uit een 100% puur aardbeien ijsje of een met aardbeien & yoghurt. Roept u maar … welke wordt het? Deze verfrissende lekkernijen bevatten géén toegevoegde suiker of andere zoetmiddelen. Zo kan iedereen naar hartenlust genieten. Geen zin in aardbeien? Pureer dan eens bramen, blauwe bessen, peren, frambozen, kersen, perziken of ander zacht en vers fruit.

Maak ook eens een ander smaakje

Aardbeien yoghurt ijsjes

Ingrediënten:

  • rijpe aardbeien
  • Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)

Verder nog:

  • ijslolly vormpjes (IKEA set van 6 /€ 1,99)
  • blender
  • mengkom
  • grote lepel

Ik heb in dit recept geen hoeveelheden bij de aardbeien en yoghurt aangegeven. Het fruit komt uit onze tuin. Maak de ijsjes naar eigen smaak. Zijn er zoetekauwen bij voeg dan desnoods wat honing toe. 

Bereiding aardbeien & aardbeien yoghurt ijsjes

Spoel de aardbeien af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes.

Doe de aardbeien in de blender en pureer ze tot een egale massa. Ben je niet van de pitjes? Haal de puree dan nog door een fijne zeef. Wanneer je 100% aardbeien ijsjes wilt maken, vul dan nu de ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.

Doe een beetje yoghurt in een kom en klopt het los. Voeg dan een deel aardbeienpuree toe en meng dit er goed doorheen.

Ik heb eerst een lepel 100% aardbeienpuree in de ijslolly vormpjes gedaan. Aangevuld met aardbeienyoghurt. Vul het laatste stukje van de vormpjes eventueel nog met wat puree. Doe ze niet te vol, want het stokje moet er nog bij en tijdens het vriezen zet het mengsel ook nog wat uit.

Zet de houder met de ijslolly’s in de vriezer en laat ze daar ongeveer 4 tot 5 uur in staan, totdat ze helemaal bevroren zijn.

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: