Kersen sinaasappel yoghurt ijsjes

Kersen sinaasappel yoghurt ijsjes

Nu de zomer eindelijk in ons land is kunnen we lekker gaan genieten van een zelfgemaakt ijsje. Volgens de weermannen en -vrouwen komen er tropisch warme dagen aan. En dan kan een mens wel wat verkoeling gebruiken. Als je nu aan de slag gaat dan heb je een voorraad heerlijk verfrissende lekkernijen in de vriezer.

Psst!! Vergeten jullie ook de dieren niet? Plaats een schaaltje water voor de vogels/egels en zet het hok van Flappie alvast op een schaduwrijk plekje.

Maak ook eens een ander smaakje

Kersen sinaasappel yoghurt ijsjes

Ingrediënten:

  • 75 gram sinaasappelsap ( versgeperst)
  • 75 gram kersen (eventueel uit vriezer)
  • 2x 15 gram kristalsuiker of honing
  • 2x 1 eetlepel citroensap
  • 2x 250 ml griekse of Turkse yoghurt (10% vet)

Verder nog:

  • 8-10 ijslollie vormpjes (IKEA set van 6 /€ 1,99)
  • pannetje
  • pollepel
  • blender
  • zeef
  • mengkommen

Bereiding kersen sinaasappel yoghurt ijsjes

Doe de sinaasappelsap, 15 gram suiker (of honing) en 1 eetlepel citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen.

Meng de kersen, 15 gram suiker (of honing) en 1 eetlepel citroensap in een andere pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen, pureer het en haal het door een fijne zeef.

Doe 250 gram de yoghurt in een kom en roer hier de gepureerde kersen luchtig door heen en zet het daarna in de koelkast.

Stop 250 gram de yoghurt in een andere kom en meng het luchtig met het sinaasappelsap.

Vul de ijsvormpjes tot ongeveer de helft met de sinaasappelyoghurt en zet ze ongeveer 45-60 minuten in de vriezer.

Haal de ijsjes dan weer uit de vriezer, vul ze tot aan de rand met het kersenmengsel en steek daarna de stokjes erin. Laat de ‘kersen sinaasappel yoghurt ijsjes’ nog 3-4 uur in de vriezer staan, totdat ze helemaal bevroren zijn.

Serveer ze meteen of bewaar ze voor een ander zomers momentje.

EET SMAKELIJK!

 

Bron: Dit recept is door mij aangepast en komt uit het boek ‘IJSPRET, van lolly en sorbet tot ijstaart’.

Bestellen en meer info:

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: