Tropische mango-kokos ijsjes

Tropische mango-kokos ijsjes

Deze heerlijk tropische verwennerij is zacht romig van smaak met een friszoet accent van de mango. Het fijne is dat er geen geraffineerde suiker aan toe is gevoegd. Meer dan fruit en kokos bevatten ze niet. Dus zelfs wanneer je lactosevrij moet eten, kun je lekker genieten van deze verfrissende ijsjes. Laat de zomer maar komen! Al kun je er natuurlijk ook gewoon op koude & regenachtige dagen van deze tropische verrassing genieten. 

Tip: vervang de mango eens door ander exotisch fruit zoals gepureerde & verse ananas, papaja, passievrucht of banaan. 

Tropische mango-kokos ijsjes

12 juli 2016

Ingrediënten (voor ca. 6 ijsjes):

  • 1 rijpe mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokosrasp, fijn

Verder nog:

  • kleine foodprocessor of staafmixer
  • 6 ijsvormpjes (Lidl)
  • mini maatbeker of juslepel
  • snijplank
  • mes
  • vriezer

Bereiding tropische mango-kokos ijsjes

Schil de manga en snijd het vruchtvlees voorzichtig van de pit. Pureer de mango in de foodprocessor of met behulp van een staafmixer. Mijn puree was niet helemaal egaal glad, er zaten nog piepklein brokjes mango in.

Maak alvast wat ruimte in de vriezer om de ijsjes straks neer te zetten. Plaats de 6 houders zo op je werkblad dat ze niet om kunnen vallen. Het voordeel van de vormpjes van de Lidl is dat je ze aan elkaar kunt koppelen. Het was een tijdelijk artikel, dus waarschijnlijk zijn ze nu overal helaas wel uitverkocht.

Vul ongeveer 1/3 van de houders met de mango pulp. Gebruik hiervoor een mini maatbeker of een jus- of kleine soeplepel. Plaats de ijsjes, zonder de stokjes, een minuut of 10 in de vriezer zodat de pulp een beetje steviger kan worden. Anders loop je de kans dat de tweede laag zich mengt met de eerste.

Maak intussen de middelste vulling. Die bestaat uit 50% mango pulp en 50% kokosmelk. Gebruik niet alle kokosmelk en mango, want je hebt nog een klein beetje nodig voor de derde laag.

Haal de houders uit de vriezer en vul ze nu voor 4/5 met het mango-kokosmengsel. Plaats ze, wederom zonder de stokjes, circa 15 á 20 minuten terug in de vriezer. Deze keer mag het wat langer, omdat kokosmelk minder snel stevig wordt.

Maak intussen het mengsel voor de laatste laag. Deze bestaat voor het grootste deel uit kokosmelk, 1 eetlepel fijn geraspte kokos en 1 eetlepel mango.

Pak de ijsvormen uit de vriezer en vul het tot bijna aan de rand met de kokosmelk. Niet helemaal tot bovenaan, want het mengsel gaat nog uitzetten tijden het bevriezen. Plaats voorzichtig de stokjes met de dekseltjes op de houders en zet de ijsjes weer in de vriezer.

Tip: Maak de ijsjes minimaal 1 dag van te voren, want de mango en de kokosmelk hebben even tijd nodig om goed te bevriezen.

Ik zeg proeven maar!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: