We eten beren pannenkoeken

We eten beren pannenkoeken

Joepie! We eten beren pannenkoeken! Op woensdagmiddag, voor een kinderpartijtje, op de camping, zomaar, op een regenachtige zondag, op vakantie of bij opa & oma. Deze schattig pannenkoeken zijn eigenlijk altijd leuk én lekker om te eten. Maak er gewoon een klein feestje van. Een heerlijke pannenkoek in de vorm van een beer of een ander onderwerp is toch veel gezelliger dan het gewoon standaard modelletje. Wat vind jij?

Heb je ook onlangs een fantastisch mooie pannenkoek gebakken. Laat mij dan weten wat je er van gefröbeld hebt. Een raket, marsmannetje, een smile, hartje, et cetera. Ik ben benieuwd! 

We eten beren pannenkoeken

Ingrediënten (voor circa 10 stuks):

  • 100 gr bloem, tarwe of spelt
  • 100 gr volkorenmeel, tarwe of spelt
  • 400 gr melk
  • 2 eieren, maat M
  • 2 el honing 
  • 2 el roomboter, zacht
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • boter of olie om in te bakken

Garnering:

  • honing
  • paar rozijntjes, voor de ogen en neus
  • 1 banaan,
  • wat poedersuiker

Verder nog:

  • mengkom(men)
  • zeef
  • theezeefje (optioneel)
  • keukenweegschaal
  • maatlepels
  • Deense deegklopper, garde of mixer
  • snijplank
  • mes
  • koekenpan
  • spatel

 

Bereiding beren pannenkoeken

Zet alle benodigdheden eerst klaar, dat werkt namelijk een stuk makkelijker.

Neem de mengkom en doe hier bloem, meel, zout en bakpoeder in. Roer alles goed door elkaar en zeef het mengsel dan. Zo maak je de eventuele klontjes in het meel en bakpoeder fijn.

Neem een andere kom en giet daar de melk in en voeg de honing, zachte boter en de eieren aan toe, goed kloppen met een (Deense)garde of mixer. Doe nu het droge mengsel bij het natte en klop er een egaal pannenkoekenbeslag van. Laat het beslag dan ongeveer 10 minuten rusten en meng het daarna nog een keertje door elkaar.

Snijd intussen de banaan in plakjes van circa een 0,5 centimeter dik. Leg de rozijntjes ook alvast klaar. Wel ze eventueel eerst in een kommetje lauwwarm water, dan zijn ze iets minder taai.

TIP: Ik heb het beslag in een maatbeker gedaan maar je kunt ook een flesje voor poffertjesbeslag gebruiken. Dan kun je het beslag beter doseren. Het beslag vloeit nog uit tijdens het bakken.

Zet alvast enkele bordjes klaar op het werkblad en bestrooi deze eventueel met een dun laagje poedersuiker. Ik gebruik daar een theezeefje voor.

Zet de koekenpan op de warmtebron en verwarm deze goed voor. Vet dan de pan in met een klein beetje olie of roomboter. Begin met het hoofd van de beer. Start net iets uit het midden van de pan en schenk hier voorzichtig wat beslag en laat dit uitvloeien door de bodem van de pan een klein beetje schuin te houden. Wacht heel even tot dit beslag gaat wat gaat stollen en schenk er dan twee kleine oortjes aan. Wanneer de onderzijde goudbruin is, draai je de pannenkoek voorzichtig om. Bak nu ook deze kante goudbruin. Haal het beren hoofd uit de pan en leg deze op een bordje. Maak van een plakje banaan en drie rozijntjes een snuitje op de beren pannenkoek. Druppel er wat honing overheen. Bak nu de rest van de beren pannenkoeken totdat het beslag op is.

Tip: Je kunt deze beren pannenkoeken heel goed van te voren bakken en in de koelkast of vriezer bewaren. Laat dan wel de decoratie weg en breng deze pas aan wanneer je ze gaat eten.

Eet de beren pannenkoeken warm of koud.

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood / Mijn recept, inclusief afbeelding, heb ik al eens eerder gepubliceerd op Lekker Tafelen.

Geef een reactie: