Yoghurt met banaan, honing en walnoten

Yoghurt met banaan, honing en walnoten

De kunst van het weglaten of genieten van pure eenvoud. Hoe simpel kan het zijn?! Je voegt slechts 4 basis ingrediënten samen in een mooi glas. Een paar laagjes Griekse of Turkse yoghurt, wat schijfjes banaan, een goede kwaliteit honing & een handje grof gehakte walnoten. Meer is het niet! Makkelijk, snel en gezond. Eet het als ontbijt, toetje of zomaar lekker tussendoor. Ik heb deze keer voor banaan gekozen, maar je kunt natuurlijk ook ander vers fruit nemen. Kijk wel uit met kiwi, want als je dat wat langer laat staan loop je de kans dat de yoghurt gaat schiften. Nuttig deze lekkernij met kiwi dus meteen. 

Combinaties

Een combinatie van aardbeien, muntblaadjes en versgemalen zwarte peper of frambozen, honing en granola lijkt mij ook erg smakelijk. Of blauwe bessen, stukje appel, wat zelfgemaakte jam en granola of desnoods koekkruimels. Of zoete aardbeien uit eigen tuin of van het balkon. Laat de zomer maar komen, smaak ideeën genoeg. Leef je uit en neem vers fruit van het seizoen. In een handomdraai serveer je, je gezin en/of gasten deze heerlijke, gezonde en mooie verwennerij. Wat een feest!

Yoghurt met banaan, honing en walnoten

Ingrediënten (voor 2 glaasjes):

  • Turkse of Griekse yoghurt, 10% vet
  • 1 banaan
  • handvol walnoten, grofgehakt
  • 2 á 3 el koudgeslingerde honing

Verder nog:

  • 2 glazen
  • snijplank
  • mes
  • lepels
  • kommetje
  • vork (optioneel), om de yoghurt los te kloppen

Tip: neem liever geen glazen die te smal zijn, want dat eet niet zo makkelijk. Smalle en kwetsbare glazen zijn leuk voor chique en klein hapje, maar dat is hier eigenlijk niet nodig.

Bereiding yoghurt met banaan, honing en walnoten

Zet alle benodigdheden eerst klaar, dat werkt namelijk een stuk makkelijker.

Neem een kommetje, doe hier wat Turkse of Griekse yoghurt in en roer/klop de massa goed los.

Haal de schil van de banaan en snijd deze in dunne plakjes van circa een halve cm dikte.

Kraak, indien nodig, eerst de walnoten en hak ze daarna in grof of breek ze desnoods met de hand in kleinere stukken.

Zet de 2 glazen op het werkblad en (*) schep met behulp van 2 eetlepels een dikke laag losgeklopte yoghurt op de bodem. Probeer voorzichtig en netjes te werken zodat het glas een de zij- en bovenkant schoon blijft. Het oog wil ook wat tenslotte. 

Leg dan circa 5 plakjes banaan op de laag yoghurt en strooi hier wat stukjes walnoot en honing over.

Herhaal dit vanaf stap (*) nog 1 keer. Of als je hele grote glazen hebt 2 keer, maar dan heb je waarschijnlijk wel iets meer ingrediënten nodig.

Tip: Smikkel de lekkernijen meteen op of bewaar ze, afgedekt, in de koelkast totdat ze genuttigd gaan worden. Zo kun je, je ontbijtje al de avond van te voren maken. Handig nietwaar!

EET SMAKELIJK!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood / Mijn recept, inclusief afbeelding, heb ik al eens eerder gepubliceerd op Lekker Tafelen.

Geef een reactie: