Pizzabodem maken

Pizzabodem maken

Pizzabodem maken

Meng de droge ingrediënten voor de bodem. Voeg de olijfolie en het water toe. Kneed dit ongeveer 5 minuten met een kneedmachine of 10 minuten met de hand. Als het goed is ontstaat er een zeer elastisch deeg. Controleer het deeg eventueel door een vliesje te trekken, net als een kauwgom-bel (zie foto 1,2 en 3).

Laat het deeg 1 uur in een licht ingevette en afgedekte kom op kamertemperatuur in volume verdubbelen (zie foto 4).

Verwarm de oven goed voor (met of zonder pizzasteen) op 230 á 240 graden.

(Maak intussen de groente schoon en snijd deze in dunne plakken).

Vet de pizzaplaten (mits je deze gebruikt) lichtjes in met boter of zonnebloemolie. Neem geen olijfolie, want dat krijg je heel slecht van je bakblik af en blijft er uiteindelijk een plakkerige laag op de plaat liggen.

Haal het deeg uit de kom en duw zachtjes wat lucht eruit (doorslaan). Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Bol deze op en laat ze afgedekt nog 5 minuten liggen (zie foto 5 en 6).

Vorm van het deeg twee pizza’s en leg deze op de bakplaten (zie foto 7,8 en 9).

Klaar met het pizzadeeg? —————> Ga nu hier dan verder:

Wil je een andere pizzabodem maken? Dan is dit recept ook een aanrader:

©XBB Copyright Xandra bakt brood

get_footer(); ?>