Geitenkaas wafels met walnoten

Geitenkaas wafels met walnoten 1

Deze geitenkaas wafels met walnoten en honing zijn zowel warm als koud een heerlijke lekkernij. Serveer ze lauwwarm met een gemengde salade of bijvoorbeeld met een kom soep. Dit recept is een hartige variant van de alom bekende zoete Belgische wafel. Ben je geen liefhebber van geitenkaas, vervang het dan door een andere zachte kaassoort zoals camembert, brie of blauwaderkaas. Ook heel smakelijk. Wat denk je van Bleu d’Auvergne wafels met een topping gekarameliseerde rode ui en een glas goede wijn?! Eerst maar eens van de geitenkaas wafels met walnoten genieten. 

Tip: Vries de wafels meteen na het afkoelen in wanneer je ze niet allemaal nodig hebt of halveer desnoods het recept. De wafels laten zich heel goed ontdooien en worden weer knapperig wanneer je ze op het rekje van het warme broodrooster legt (niet alle apparaten hebben zijn voorzien van zo’n rekje).

Andere recepten voor dikke wafels vind je hier:

Geitenkaas wafels met walnoten

26 augustus 2016

Ingrediënten (voor ca. 6 stuks):

  • 125 gr tarwebloem
  • 60 gr jonge geitenkaas, rol
  • 40 gr walnoten
  • 1 el honing + extra om te garneren
  • 3 el (rijst)olie
  • 1 ei maat M
  • 200 gr melk
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Wafelijzer:

  • wafelijzer voor dikke wafels
  • wat (rijst)olie om het wafelijzer mee in te vetten (optioneel)

Verder nog:

  • keukenweegschaal
  • maatlepels
  • mengkom
  • snijplank
  • (hak)mes
  • siliconen kwastje
  • siliconen spatel
  • klein schaaltje (voor de olie)
  • soeplepel
  • Deense deegklopper of garde

Bereiding geitenkaas wafels met walnoten

Zet alle spullen die je nodig hebt om de wafels te bakken klaar. Weeg de ingrediënten af. Hak de walnoten grof en snijd of scheur de jonge geitenkaas in grove blokjes van minimaal 1 x 1 x 1 cm.

Laat het wafelijzer alvast goed voorverwarmen. 

Neem een mengkom en doe hier de volgende ingrediënten in: tarwebloem, bakpoeder en een snufje zout. Roer ze goed door elkaar. Voeg dan het ei, melk, honing en de rijstolie toe. Klop het met behulp van een garde of Deense deegklopper tot een egaal beslag. Het moet ongeveer zo dik zijn als Griekse yoghurt. Voeg eventueel nog 1 of 2 eetlepels melk extra toe wanneer je denkt dat het beslag te dik is. Spatel er vervolgens de stukjes walnoot en geitenkaas door.

Tip: Ik bak de ‘Geitenkaas wafels met walnoten’ in een elektrisch wafelapparaat. Je kunt er 2 wafels tegelijkertijd mee maken. De metalen platen kun je ook vervangen door exemplaren voor poffertjes, tosti’s en panini’s.

Klap het voorverwarmde wafelijzer open en schep circa 1 juslepel met beslag per wafel op het onderste ijzer. (Je kunt hiervoor ook een ijsschep gebruiken of een andere grote lepel.) Klik het ijzer dicht en draai het apparaat meteen ondersteboven (mits je een wafelijzer hebt dat dit toestaat, lees de handleiding desnoods eerst even) zodat het beslag zich goed door de vorm verspreidt. Bak de wafels in ongeveer 4 á 5 minuten goudbruin. Keer halverwege de baktijd het apparaat nog een keer om zodat ze gelijkmatiger bruin worden.

Haal de wafels voorzichtig met een vork uit het ijzer, leg ze op een bordje en bak vervolgens het volgende duo. Et cetera.

Tip: Eet de ‘Geitenkaas wafels met walnoten’ warm, lauwwarm of koud. Serveer er een kom soep of een salade bij.

Ik zeg proeven maar!

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

Geef een reactie: