De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw

De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw

De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw maak je natuurlijk helemaal zelf. Van stokbrood tot worstenbroodje, van kaaswafeltje tot oliebol uit de oven. Het een nog smakelijker dan het andere. Er staan nog meer recepten op mijn website die geschikt zijn om het oudejaar mee uit de luiden. Denk aan obli wafeltjes of kniepertjes, dikke Belgische wafels, gelukskoekjes of appelstrudels van bladerdeeg en nog veel meer. De negen lekkernijen die je op de foto hierboven ziet zijn mijn favorieten. Ik ga dit jaar voor de vegetarische worstenbroodjes en de knapperige kaaswafeltjes met Grana Padano. Wat kies jij?

Xandra: ‘Ik wens jullie een heel smakelijke oudejaarsavond en alle goeds voor 2020. Dat we maar weer veel mooie broden en andere lekkernijen mogen bakken.’ 

De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw

Vrijdag 27 december 2019

Brood en co

Breekbrood met warme brie bakken

Breekbrood met warme brie

Dit breekbrood met warme brie uit de oven is een echte aanrader. Je kunt van deze lekkernij het hele jaar rond genieten. Het past prima bij een borrel of een bbq, serveer het samen met een kom soep of een knapperige salade.

 

De lekkerste baksels voor Oud & NieuwStokbrood met tarwe en rogge

Stokbrood met tarwe en rogge smaakt verdraaid lekker. Gelukkig kan iedereen thuis nu zelf ook een smakelijke look-a-like (leren) bakken. Het recept ook heel geschikt voor beginnende thuisbakkers.

 

Geitenkaas broodstengels met fenegriek

Geitenkaas broodstengels met fenegriek

Fenegriek oftewel Trigonella foenum-graecum is een keukenkruid. Zowel de zaden als de bladeren (vers & gedroogd) worden gebruikt als smaakmaker. Fenegriek, foenegriek wordt ook wel ‘Grieks hooi’ genoemd.

 

Bapao met Hollandse garnalen en cocktailsaus

Bapao met Hollandse garnalen en cocktailsaus

Deze bapao met Hollandse garnalen en Texelse cocktailsaus smaakt beslist naar meer. Het stomen van de broodjes is eenvoudig, maar het pellen van de garnalen is een heel ander verhaal. Als je van een uitdaging houdt dan kan ik je het tijdrovende werkje van harte aanbevelen, maar ik neem de volgende keer gewoon gepelde exemplaren.

 

Vegetarische lekkernijen

Vegetarische saucijzenbroodjes maken

Vegetarische saucijzenbroodjes

Gisteren dacht ik, die smakelijke saucijzenbroodjes van de vegetarische slager moet je toch ook zelf kunnen maken. Meer dan wat gekruid vega gehakt in een korstje van bladerdeeg is het immers niet.

 

Vegetarische worstenbroodjes

Vegetarische worstenbroodjes

Vegetarische worstenbroodjes oftewel Brabantse worstenbroodjes zonder worst. Minstens zo smakelijk en weer eens wat anders. Met dit eenvoudige recept maak je ze in een handomdraai.

 

 

Koekjes en meer

Biscotti met pistache, amandelen en citroen

Biscotti met pistache, amandelen en citroen

Biscotti met pistache, amandelen en citroen. Een bijzonder knapperig en smaakvol koekje om zomaar of bij feestelijke gelegenheden van te genieten. Deze koekjes worden ook wel cantuccini of cantuci genoemd.

 

Knapperige kaaswafeltjes met Grana Padano

Knapperige kaaswafeltjes met Grana Padano

Grana Padano is een harde Italiaanse kaas. Veel minder vet dan de meeste kaassoorten. Daarom heel goed geschikt om er knapperige kaaswafeltjes van te maken. Ik heb ze in een wafelijzer voor dunne wafels gebakken.

 

De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw

Oliebollen muffins uit de oven

Oliebollen muffins uit de oven. Deze vetarme oliebollen muffins zijn een hele goede vervanger voor de traditionele bollen die we kennen van de oliebollenkraam en de bakker. Ze smaken naar meer. Ze zijn lichter en minder vet. Voor mij niets anders meer op oudejaarsavond.

 

 

Ik zeg proeven maar!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van je ‘De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw’ op social media met ons deelt, voorzien van de hashtag: #XBBROOD

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

De lekkerste baksels voor Oud & Nieuw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven