LESS is MORE in 2018

LESS is MORE in 2018

Allemaal nog de beste wensen voor 2018. Een goede gezondheid en dat we wederom veel mooie & smakelijk broden uit de oven mogen toveren. We zijn enkele dagen geleden een nieuw jaar gestart. Een jaar boordevol nieuwe inzichten, kansen en levenslessen. Na een drukke decembermaand, ben ik altijd blij dat we in januari weer gewoon kunnen gaan doen. Boom eruit, Kerstversiering naar zolder, huis fris gepoetst en voorjaarsgroen op de vensterbank.  

LESS is MORE in 2018

Vrijdag 5 januari 2018

‘Less is more’ geldt voor veel dingen. Het is ook van toepassing op voor het bakken van onze dagelijkse bammetjes. Natuurlijk is een rijkgevuld zoetbrood heel smakelijk, maar als je het elke dag eet gaat het snel vervelen. Iets wat ik met versgebakken bruin en volkorenbrood juist weer niet heb. Meer dan bloem/meel, zout, water en een rijsmiddel heb je niet nodig om een goed brood te maken. Ik bak net zo graag met (verse) gist als met zelfgemaakte desem. Tegenwoordig kneed ik steeds vaker kleine porties deeg met de hand. Daar steek je namelijk het meeste van op. Heel handig is om een werkverslag bij te houden. Zo weet je de volgende keer nog precies wat er goed en minder goed is gegaan. Met die kennis kun je het recept dan wat aanpassen. Of niet natuurlijk, wanneer er juist geen problemen waren.

De kunst van het weglaten

Minder is meer. Daarom heb ik ervoor gekozen om voorlopig wat minder te gaan bloggen. In plaats van twee publicaties, verschijnt er voortaan één per week. Er staan inmiddels zoveel recepten en allerhande dingen op mijn website, dat er vol op keuze is voor jullie thuisbakkers. Ik hoop zo meer tijd over te houden om mij te kunnen focussen op nieuwe uitdagingen. Dingen die al jaren op mijn to-do-lijstje staan. Een soort ‘bucketlist’ op het gebied van graan & brood. Ik wil mijn kennis graag uitbreiden, nieuwe dingen ontdekken en veel, heel veel, brood bakken. Ik heb er ontzettend veel zin in! Het is een soort win-win situatie. Ik heb meer tijd om op ontdekkingstocht te gaan en die ervaringen deel ik dan weer met jullie.

 

Ik zeg bakken maar! 

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een recept van mijn blog hebt gebruikt, daarna een foto van jouw ‘baksel’ op social media met ons deelt, voorzien van de hashtag: #XBBROOD

 

©XBB Copyright Xandra bakt brood

One comment on “LESS is MORE in 2018”

  1. Anne schreef:

    Je hebt helemaal gelijk
    Er is voldoende omte kiezen
    Dank je en een super gezond 2018

Geef een reactie: