Brioche broodpudding met Amarula

Brioche broodpudding met Amarula

Brioche broodpudding met Amarula is een heerlijk nagerecht om een feestelijke diner mee af te sluiten. Met deze nieuwe variant van Amarula, maak je dit smakelijke toetje in een handomdraai. Ik kies dit keer voor een optie met custardpoeder. Makkelijk en snel! Zodat ook de minder ervaren keukenprins(es)sen er mee aan de slag kunnen. Eten er kinderen mee? Vervang dan wel de alcohol door een andere vloeistof. Melk en room zijn dan een betere keuze. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf custard van eieren, melk, room en suiker te maken. Op internet zijn allerlei recepten te vinden. Denk aan Donna Hay, Nigella Lawson, Rudolph van Veen, Miljuschka, et cetera.

Amarula Raspberry Chocolate cream

‘Amarula Raspberry Chocolate Cream is een origineel Zuid-Afrikaans likeur. De drank is roze van kleur. Dit komt door het gebruik van verse frambozen, die gepaard gaan met chocolade en de marula citrus vrucht, die veel in het gebied groeit. Deze veelzijdige likeur kan uitstekend puur gedronken worden en bevat een alcoholpercentage van 15.5%.’

Waarom Amarula? Deze fles kreeg ik aangeboden door Amarula Nederland. De ultieme uitdaging om het te combineren met brood. Tussen haakjes, met roomijs is deze cream-likeur ook heel smakelijk. Maar goed, brood dus! Dat was absoluut nog geen eenvoudige opgave. Het heeft dan ook de nodige breinbrekers en tijd gekost voordat ik er uit was. En dit is het dus geworden, brioche broodpudding met Amarula.

Restant brioche brood

Broodpudding is ideaal om restanten brood in te verwerken. Het is geen probleem wanneer het al wat uitgedroogd is. Iets wat met brioche brood dat vol vetstoffen zit, iets minder snel zal gebeuren. Maar toch, soms heb je een restant over en weggooien is zonde. Geef je brood een tweede leven en tover het om tot een andere lekkernij. Ik gebruikte een paar bammetjes van mijn zelfgebakken Brioche brood met desem. Heb je geen restjes brood over? De brioche melkbroodjes uit de winkel lenen zich ook heel goed voor dit gerecht. 

Recept brioche broodpudding

Brioche broodpudding met Amarula

Brioche broodpudding met Amarula

Warm nagerecht met Amarula Raspberry Chocolate cream. Een heerlijk toetje tijdens een feestelijk diner. Recept Xandra Bakt Brood.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Aantal 4

Benodigdheden

  • keukenweegschaal
  • snijplank
  • broodmes
  • mengkom
  • garde of Deense deegklopper
  • 4 hittebestendige bakjes, 8 cm doorsnede en 4 cm hoog
  • juslepel

Ingrediënten
  

  • 80-90 g brioche brood in dobbelsteentjes gesneden
  • 12 frambozen vers of diepvries
  • 20 g bakvaste, witte chocolade chunks

Saus

  • 15 g custardpoeder
  • 8-10 g (riet)suiker
  • 60 g (slag)room, niet geklopt!
  • 75 g melk
  • 50 g Amarula Raspberry Chocolate Cream

Topping

  • 12-15 frambozen vers of diepvries
  • (riet)suiker naar smaak

extra

  • boter om vormen mee in te vetten

Instructies
 

Voorbereidingen

  • Lees het recept eerst even door en zet daarna alle benodigdheden klaar op je werkblad. Weeg vervolgens alle ingrediënten netje af.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte. Plaats een rooster net onder het midden van de oven.
  • Vet de hittebestendige bakjes in met wat boter.

Vulling maken

  • Maak van het brioche of melkbrood vierkante blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
  • Neem de mengkom en doe hierin custardpoeder, (riet)suiker, room, melk en Amarula. Klop nu alles goed door elkaar en de kom even apart.

Vullen van de bakvormen

  • Leg wat stukjes brioche in de bakjes. De bodem mag bijna bedekt zijn. Voeg nu 3 frambozen per bakje en een deel van de bakvaste, witte chocolade chunks. Nu kan ook de rest van het brood erbij.
  • Roer de saus nog even door en verdeel het daarna met een juslepel over de 4 schaaltjes. Breng dan de rest van de frambozen en witte chocolade chunks aan als topping. Strooi als laatste nog een klein beetje (riet)suiker naar smaak over de brioche broodpudding met Amarula.

Bakken in de oven

  • Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en bak de brioche broodpudding met Amarula in ongeveer 20-22 minuten goudbruin.
  • Tip: voor de echte liefhebbers kun je na het bakken nog een paar druppel Amarula over de broodpudding druppelen.
  • Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Brioche broodpudding met Amarula’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD of #XandraBaktBrood. Dank je wel alvast.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

Brioche broodpudding met Amarula

Brioche broodpudding met Amarula gemaakt?

Heb je dit heerlijke nagerecht gebakken? Het lijkt mij leuk wanneer je daarna een foto van jouw ‘Brioche broodpudding met Amarula’ op social media met ons deelt. Plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD of #XandraBaktBrood. Dank je wel alvast.

Bron: Met dank aan Amarula Nederland voor het beschikbaar stellen van een fles Amarula Raspberry Chocolate Cream. Recept Xandra Bakt Brood.  

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Brioche broodpudding met Amarula

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe vind je het recept? Geef je waardering!




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven