Bananenijsjes met yoghurt en honing

Bananenijsjes met yoghurt en honing

Wat te doen met overrijpe bananen die je huisgenoten niet meer willen eten. “Er zitten bruine plekjes op, die hoef ik niet meer hoor. Dan eet je ze zelf maar op.” Wellicht herken je dat commentaar. Bananen rijpen vaak (te) snel waardoor ze je ze minder lang houdbaar zijn. Je kunt veel vruchten, zoals appels en bessen, in de koelkast bewaren, maar met bananen is dat geen goed idee. Door de koude kleuren ze namelijk snel zwart. En dan zien ze er nog minder appetijtelijk uit.

Een mogelijkheid is om kleinere hoeveelheden in een keer te kopen.  En dan vaker een bezoekje aan de groenteman of de buurtsuper brengen. Maar in ons drukke bestaan is dat veelal lastig in te plannen. Je kunt de overrijpe bananen ook verwerken in een heerlijk smoothie, een bananenbrood, eierkoeken of in de smakelijke lekkernijen die je hierboven op de foto ziet staan. Wedden dat ze dan de bruine plekjes spontaan vergeten zijn.

Tip: Deze ijsjes met stukjes walnoot zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Je kunt ze weglaten of eventueel vervangen door een klein beetje pindakaas.

Bananenijsjes met yoghurt en honing

Dinsdag 8 augustus 2017

De in het recept aangegeven hoeveelheden zijn gebaseerd op de vormpjes die je op de foto ziet staan. Andere maten en modellen hebben wellicht meer of minder vulling nodig.

Ingrediënten:

 • 175 gr dikke yoghurt, Turkse of Griekse
 • 30 gr walnoten
 • 3 bananen, overrijp
 • 0,5 el honing, vloeibaar
 • 1 tl citroensap

Verder nog:

 • foodprocessor. blender of staafmixer
 • ijsvormpjes, ca. 8 stuks
 • schaaltje
 • juslepel of kleine maatbeker (optioneel)
 • snijplankje
 • mes

Bereidingswijze fruit yoghurt ijsjes met noten

Zet eerst alle benodigdheden klaar voordat je aan de slag gaat. Dat werkt een stuk makkelijker. En weeg of meet de ingrediënten af.

Hak de walnoten met een mes in kleinere stukjes, ze moeten niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Doe de gehakte noten in een schaaltje en zet het aan kant. Je hebt ze straks pas nodig. 

Schil de bananen en breek het vruchtvlees in kleinere stukken. Doe de stukken fruit in de blender/foodprocessor/bakje van de staakmixer en zet de machine aan op een lage stand. Pureer de bananen tot een egale fruitpap. Zet de blender/foodprocessor/staafmixer weer uit.

Voeg nu de dikke yoghurt, 1 theelepel citroensap en een halve eetlepel honing aan de bananenpuree toe. Zet de blender/foodprocessor/staafmixer weer aan en mix in enkele minuten een egaal mengsel van de ingrediënten.

Schenk de bananen-yoghurtpuree in een kleine maatbeker of schaaltje. Ik koos voor een kleine maatbeker, omdat je hiermee heel makkelijk de ijsvormpjes kunt vullen. Maar met een jus- of andere lepel moet het ook lukken. Roer nu de stukjes walnoot door het mengsel.

Schenk of lepel de ijsvormpjes vol, tot net onder de rand. De bananen-yoghurtpuree zal namelijk tijdens het bevriezen nog een klein beetje in volume toenemen.

Plaats de dekseltjes met de ijsstokjes op de houders. En zet de gevulde ijsvormpjes heel voorzichtig in de lade van de vriezer. Laat de bananen-ijsjes met yoghurt en honing daar minimaal 8 uur in staan voordat je ze kunt serveren.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Bananenijsjes met yoghurt en honing’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Bananenijsjes met yoghurt en honing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven