Kruidnootjes variatie op het origineel

Kruidnootjes variatie op het origineel

Binnenkort staat Sint weer voor de deur. De hoogste tijd om zelf kruidnootjes te bakken! Je kunt allerlei verschillende ingrediënten aan het standaard recept toevoegen. Zo zijn kruidnootjes met bijvoorbeeld sesamzaden erg lekker. Denk ook een aan een scheutje Amaretto in plaats van melk. Deze keer heb ik gekozen voor fijngehakte walnoten en cacaopoeder. Het recept van de kruidnootjes variatie op het origineel is goed voor één bakblik boordevol kruidnootjes. Bakken maar!

Kruidnootjes variatie op het origineel

1 november 2012

Benodigdheden voor 1 bakplaat

Ingrediënten:

  • 50 gr fijngesneden walnoten
  • 200 gr patentbloem of Zeeuwse bloem
  • 100 gr (room)boter, zacht
  • 2 tl bakpoeder (= 6 gr)
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el melk
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1/4 tl zout

Verder nog:

  • bakpapier
  • mengkom
  • handmixer
  • keukenweegschaal
  • maatlepels

Kruidnootjes variatie op het origineel

Bereidingswijze kruidnootjes

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden

Meng de bakpoeder, cacao, zout, kruiden, suiker en stukjes walnoot goed door de bloem.
Voeg de melk en zachte boter toe. Kneed dit goed door elkaar totdat er een soepel deeg ontstaat.

Bekleed een bakplaat met het bakpapier.

Rol kleine balletjes van het deeg (denk aan soepballetjes), leg ze op de bakplaat en druk ze iets platter. Probeer ze ongeveer even groot te maken, want dan zijn ze tegelijk gaar.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 tot 25 minuten bruin. Als je ze uit de oven haalt, zijn ze nog een klein beetje zacht. Tijdens het afkoelen worden ze steviger.

IK ZEG PROEVEN MAAR!

 

P.S.: Het lijkt mij leuk wanneer je een foto van jouw ‘Kruidnootjes’ op social media met ons deelt en plaats hierbij de hashtag: #XBBROOD Of #xandrabaktbrood.

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

Bak ook eens deze havermout kruidnootjes!

Geef een reactie: