Recepten

Hier vind je alle recepten die op Xandra Bakt Brood staan.

Recepten

Je mag de recepten die op mijn blog en social media staan natuurlijk gebruiken om zelf in de keuken aan de slag te gaan, want daarom deel ik ze tenslotte ook met jullie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat je afdrukken van recepten maakt om tijdens het bakken naast je op het werkblad te leggen is geen probleem.

Copyright op recepten & afbeeldingen

Wat ik wel teleurstellend vind is dat er helaas toch nog personen & bedrijven zijn die het verschil tussen mijn en dijn niet kennen en er vrolijk op los knippen & plakken en de recepten vervolgens voor eigen gewin publiceren. Ze zijn even vergeten (of de stagiaire krijgt de schuld) dat er wel degelijk auteursrechten rusten op alles wat ik publiceer. Voor deze types dus nog een keer:

“Het is niet toegestaan om teksten, recepten en/of beeldmateriaal zonder mijn toestemming te vermenigvuldigen of kopiëren.”

Ik blog met veel plezier ondanks er veel van mijn schaarse vrije tijd in gaat zitten. Geld verdienen doe ik er niet mee. Sorry lieve koekenbakkers, maar soms moet ik mijn hart even luchten. Zullen we nu weer lekker aan de slag gaan? Ik zeg bakken maar! Veel plezier met de recepten!

Brood per (pseudo)graansoort

Boekweit

 

Chufa

 

Durum of Semolina (harde tarwe)

 

Eenkoorn (kleine spelt)

 

Emmer (oerspelt)

 

Haver

 

Kamut (harde tarwe)

 

Kastanje (tamme)

 

Ommelander (oergraan)

 

Rogge

 

Spelt

 

Tarwe

Klein brood

Groot brood

 

Teff

 

Tritordeum

 

Overige meelsoorten

 

Verschillende rijsmiddelen (uitgezonderd gist)

Bakferment

Recepten brood

 

Desem

Desem brood

 

Gistwater / natuurlijke gist

Gistwater brood

 

Kookstuk / Tangzhong / Roug

Recepten brood

 

Römertopf

Recepten brood

 

Diverse soorten brood

Hartig brood

 

No knead bread / niet kneden brood / brood zonder kneden

 

Recepten met ‘oud’ brood

 

Verstopte groentebrood (gistdeeg)

 

Zoet brood

 

Glutenvrij brood

 

Crackers & Wafels

 

Pizza & Pasta

Patisserie per (pseudo)graansoort

Boekweit

 

Chufa

 

Emmer (oerspelt)

 

Havermout & -meel

 

Ommelander (oergraan)

 

Spelt

 

Tarwe

 

Zeeuwse (patent)bloem

 

Bladerdeeg (diepvries)

Patisserie vrij van gluten of suiker 

Glutenvrije baksels

 

Suikervrije baksels

 

IJs & co

Peulvruchten

 

Moestuin en wildplukken (recepten)

 

Eikeltjes

 

Hazelnoten

 

Tamme kastanje

 

Vlierbloesem en -bessen

 

Soep

 

Van alles wat

 

Inmaken / Conserveren / Drogen

 

Voedseldroger / dehydrator / oven

 

©XBB Copyright Xandra Bakt Brood

get_footer(); ?>